Werk(k)uren

Door Wouter Sipma

Ergens halverwege maart vonden de Beta Business Days plaats: twee dagen waar studenten van de faculteit FSE in aanraking kunnen komen met potentiële werkgevers (en vice versa). Nu er licht aan het eind van mijn studietunnel begint te schijnen, was het hoog tijd om daar zélf eens naartoe te gaan.

Op de website meldde ik me aan en kon ik me voor allerlei workshops, interviews, speed date sessions en wat niet al inschrijven. Allemaal ingewikkeld en voor sommige moest je zelfs je CV inleveren. Dat doe ik later wel, dacht ik.

Maar de deadline voor de inschrijvingen was opeens voorbij (dus stond ik nergens voor ingeschreven; maar mijn CV is nu wel half af) en ik twijfelde of ik überhaupt nog zou gaan. Als arme student besloot ik uiteindelijk toch maar in ieder geval de (gratis) lunch mee te pakken. There is no such thing as a free lunch, dus deed ik toch nog maar een beetje mij best om in gesprek te komen met bedrijven die daar stonden.

Geen vaste tijden

Maar wat voor werk wil ik eigenlijk? En waar? En wanneer? Na een beetje gesproken te hebben met wat bedrijven ben ik weinig verder. Eén ding wist ik al wel: ik wil liever niet op vaste tijden werken (en vooral niet te vroeg beginnen). Geef me maar een deadline, dan werk ik eraan wanneer ik wil en zorg ik dat het goedkomt (tenzij het inschrijven voor de Business Days betreft). Daarom bevalt het me bij de UK ook zo goed.

Ik vind het leuk om te werken met mensen die zo denken dat ze elke dag op praktisch elk moment beschikbaar (kunnen) zijn. Vaak zijn het studenten die zo zijn, dus voorlopig heb ik nog wel even geschikte mensen om me heen. Maar werkenden hebben toch vaker vaste tijden. Met uitzondering van professoren natuurlijk, die hebben vaste werktijden én zijn op elk moment bereikbaar.

Leven zonder wekker

Wat ik ook nog eens wil proberen en in het verlengde ligt van mijn opvatting over werktijden: leven zonder wekker. Ik heb een hekel aan wekkers omdat ik het idee heb dat ik alleen goed uitrust als ik uit mezelf wakker word. Maar het kán natuurlijk praktische problemen opleveren als ik zo nu en dan laat in de ochtend wakker word. Een afspraak plannen wordt dan opeens een serieus risico.

Wat betreft de Beta Business Days: bij vertrek kreeg ik nog een goedgevulde goodiebag mee ook. Volgend jaar dus maar weer gaan en dan wat serieuzer.

Maar wel wannéér ik het wil.

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties