Wel of niet naar China?

Gaan we nog naar China of niet? Het universiteitsbestuur denkt daar in september antwoord op te kunnen geven.
Door Peter Keizer

De aanvraag om de campus in Yantai te starten is al goedgekeurd door de provincie Shandong. Het wachten is nog op groen licht van het Chinese ministerie van Onderwijs. ‘Onze inschatting is dat dat in juli of augustus zal zijn’, reageert RUG-woordvoerder Gernant Deekens.

Daarna zal de universiteit definitief beslissen of het de campus zal oprichten. De voorzitters van de RUG en partneruniversiteit China Agricultural University (CAU) moeten beide nog een toelichting geven op de plannen voor een commissie van het Chinese ministerie.

‘Je weet het nooit zeker’

RUG-bestuurder Sibrand Poppema verwacht daarna groen licht te krijgen uit China. ‘Als ze instemmen gaan we door. En als ze onze aanvraag terugsturen met bepaalde voorwaarden, dan zeggen we: ‘zo niet’. We gaan uit van instemming, maar je weet het nooit zeker’, zei hij eerder.

Daarnaast moet er in Nederland nog een wetswijziging worden doorgevoerd om het avontuur in Yantai mogelijk te maken. Het ministerie van Onderwijs stelt daarvoor samen met de RUG een Algemene Maatregel van Bestuur op. Waarschijnlijk zal het wetsbesluit eveneens in september worden afgerond.

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties