We zijn er weer!

Duizenden eerstejaars maken vanaf maandag kennis met Groningen en de RUG tijdens de KEI-week, de grootste introductieweek voor studenten in Nederland. De hele week staat in het teken van informatie, feestjes en gezelligheid. UKrant is er bij.
Door Rob Siebelink

De 51-ste editie van de KEI-week duurt tot en met 16 augustus en telt negentien evenementen om ruim vijfduizend eerstejaars een inkijkje te geven in het studentenleven in Groningen.

Nieuw dit jaar is dat de welbekende KEI-munt na vijftig jaar is vervangen door een digitaal betaalsysteem. Iedere KEI-loper ontvangt een bandje met daarin een betaalchip waarmee de hele week kan worden betaald. ‘Geld dat na de KEI-
week nog op het bandje staat, wordt teruggestort’, zegt KEI-voorzitter Remmie Palland.

Studiestress

Speciale aandacht is er voor het thema studiestress. Door prestatiedruk en financiële problemen krijgen relatief veel studenten mentale en fysieke klachten.

‘Door in de KEI-week aandacht te besteden aan de vraag hoe studenten zo gezond mogelijk hun studie kunnen doorlopen, hopen we dat ze eerder hulp zullen vragen als zij wél last hebben van mentale- of fysieke klachten’, zegt Remmie Palland.

Zo is op de Informatiemarkt een dokterspraktijk die informatie geeft over de lichamelijke gevolgen van studiedruk, en op KEI to your Future krijgen studenten tips op het gebied van mindfulness, yoga en meditatie en effectief studeren.

Magazine UKrant

UKrant heeft een 44 pagina’s tellend magazine uitgebracht waarmee we het nieuwe studiejaar aftrappen. Hierin staat een selectie van de leukste verhalen die we de afgelopen tijd hebben gebracht. Het magazine wordt uitgedeeld op de Informatiemarkt, maar je kunt het ook ophalen bij het redactielokaal van UKrant, op de hoek van de Oude Kijk in ‘t Jatstraat en het Harmonieplein.

We zullen deze week op de site en op Facebook en Instagram uitgebreid verslag doen van de KEI-week.

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties