Zo overleef je in Groningen: meubels kopen

Je kamer is geregeld, nu moet je hem alleen nog inrichten. Waar vind je betaalbare spulletjes om er je nieuwe thuis van te maken?

IKEA

We beginnen natuurlijk bij de IKEA, de bekendste goedkope-leuke-meubel-gigant. De meubels van de IKEA kunnen de basis vormen van je studentenkamer. Denk hierbij aan een Billy-boekenkast, een Malmö-bed of het standaard servies. Je kunt zelfs een bakfiets huren om alle spullen naar je kamer toe te brengen. Studentikozer dan dit wordt het niet!

Let wel op: half Groningen haalt z’n meubels bij de IKEA. Vergeet daarom niet om even een kijkje te nemen bij Leen Bakker en de Kwantum. Deze winkels zitten om de hoek van de IKEA en hebben net weer een ander assortiment.

Unieke meubels

Wil je liever iets unieks maken van je studentenkamer? Ga dan langs bij dé kringloopwinkel van Groningen: de Mamamini. De meubels zijn spotgoedkoop en duurzaam. Met een likje verf zijn ze weer als nieuw en je weet zeker dat je huisgenoot niet dezelfde tafel heeft staan.

Een studentenkamer voelt pas als een echt ‘thuis’ als je ook wat leuke accessoires hebt toegevoegd. Bij de HEMA kun je van alles krijgen, van lekkere geurkaarsen tot bedlinnen en van een leuke lamp tot onderzetters. Heb je niet gevonden wat je zoekt? Loop dan naar de Xenos op de Vismarkt. Ook deze winkel staat vol hebbedingetjes die je in je kamer moet hebben.

Chic cadeau

Willen je ouders iets voor je uitzoeken? Vergeet de HEMA en de Xenos en neem ze mee naar Laif & Nuver. Het prijsniveau ligt hier een stuk hoger, maar daar krijg je ook mooie spullen voor terug. En het is natuurlijk niet niks dat jij uit huis gaat. Daar hoort een cadeautje bij!

Ten slotte kun je je kamer compleet maken met een mooie plant. Fiets langs de Tuinland of de Dille & Kamille voor de leukste planten. Geen groene vingers? Neem dan een cactus of een Zamioculcas. Deze planten hebben nauwelijks water nodig en kan zelfs jij met je drukke studentenleven in leven houden.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties