Zo overleef je in Groningen: boodschappen doen

Je bent net in Groningen aangekomen en je hebt nog geen idee waar je boodschappen kunt doen? Dit zijn de beste plekken voor inkopen met een studentenbudget.

Op de markt

Groningen heeft diverse wijkmarkten, maar de grootste markt van de stad vind je op dinsdag, vrijdag en zaterdag tussen 9 en 5 op de Vismarkt. Er hangt een fijne sfeer en je vindt er dingen als fruit, groenten, vlees en vis, kaas en noten van prima kwaliteit. De prijzen zijn al behoorlijk studentvriendelijk, maar als je aan het eind van de dag gaat kun je vaak nog profiteren van extra voordeel. Dan doen sommige kooplui hun waren van de hand voor soms wel de helft van de prijs.

Bij de toko

Of je nou een international bent of gewoon een Nederlandse student die graag nieuwe dingen probeert, bij de toko’s en buitenlandse supermarkten in Groningen zit je goed. Voor Turkse en Arabische producten ga je naar Nazar (Boterdiep 49), Al Nour (Winkelcentrum Selwerd) en Le Souk (Folkingestraat 21). Vergeet bij die laatste niet om wat van de traditionele huisgemaakte Noord-Afrikaanse lekkernijen te proberen. En nog een budget-tip: op maandag betaal je voor groente en fruit maar de helft van de prijs.

Amazing Oriental (Korreweg 51) verkoopt eten uit heel Azië, van Indiase naanbroden tot Koreaanse kimchi. Ben je op zoek naar Oost-Europese ingrediënten? Probeer dan Polski Smak (Nieuwe Ebbingestraat 84) of Vjatka (Nieuweweg 19).   

De bekende supermarkten

Voor je dagelijkse boodschappen ga je gewoon naar een van de bekende ketens. Budgetsupers Aldi en Lidl vind je door de hele stad. Er zit bijvoorbeeld een Lidl in Winkelcentrum Selwerd, dus dat is handig als je daar toch langskomt op weg naar Zernike.  

Ook Albert Heijn en Jumbo kom je overal tegen. Er zit een AH to go op Zernike, maar die is wel wat duurder dan de gewone Appie. Vergeet niet je eigen bonuskaart te halen zodat je gebruik kunt maken van de aanbiedingen. Bij Jumbo moet je zijn voor een goedkoop ontbijtje: hier kun je vier broodjes of croissants halen voor een euro.  

Gehecht aan de Coop? Daar zijn er ook een paar van in Groningen, precies daar waar veel studenten langskomen: de Aweg (al sluit die binnenkort), de Meeuwerderweg, de Kerklaan en de Paterswoldseweg.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties