Verwond door bierflesje

Zondag is een RUG-student bij het Frascati-studentenhuis gewond geraakt, toen een man hem met een kapot bierflesje te lijf ging.
Door Traci White / Vertaling door Sarah van Steenderen

Het slachtoffer is een man uit Bangladesh die international business and management studeert aan de RUG. Het is niet duidelijk of de man ook in het studentenhuis woont.

Zondagochtend om kwart voor twaalf kwam bij de politie een melding binnen over een man die iemand zou hebben bedreigd bij het hoofdstation. Volgens het politierapport was de verdachte een 25-jarige Algerijnse man die in Musselkanaal woont.

‘Het slachtoffer zei dat hij boodschappen wilde doen en aan de verdachte vroeg waar de dichtstbijzijnde supermarkt was, en dat de man hem een kant op wees’, aldus de politie. ‘Maar toen het slachtoffer doorhad dat hij de verkeerde kant op liep draaide hij zich om, waarop de verdachte hem op het hoofd sloeg.’ De politie zegt dat de mannen elkaar verder niet kenden.

Ter plekke behandeld

Het slachtoffer had een kleine snee boven zijn oor en werd ter plekke behandeld door ambulancepersoneel. Volgens de politie hoefde hij niet naar het ziekenhuis.

Een aantal leden van de Northside Barbell gewichthefclub – Karel Kudde, Marcel Tamminga en Stefan Lecher – was getuige van de mishandeling, die plaatsvond op het plein tussen Frascati en de sportschool van Aclo. Tamminga zegt dat hij en de anderen aan het trainen waren, toen ze het tumult buiten de sportschool hoorden. Ze gingen kijken en zagen hoe de Algerijnse man de Bengalese student bedreigde met een kapot bierflesje.

Moeilijk gedrag

‘De jongen die was geslagen bloedde behoorlijk’, zegt Tamminga aan de telefoon. ‘Dus we zeiden tegen de man met de fles dat hij rustig moest doen en de fles los moest laten.’ Vervolgens belde Lecher de politie.

De politie heeft de verdachte aangehouden en meegevoerd naar de politiewagen, waar hij moeilijk bleef doen. ‘Hij was heel agressief: hij schopte en schreeuwde.’

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties