Verdachte schutter Korreweg aangehouden

De 20-jarige man die ervan wordt verdacht dat hij op zondag 15 oktober aan de Korreweg een student heeft neergeschoten, is maandagmiddag aangehouden.
Door Thereza Langeler en Rob Siebelink

De aanhouding werd verricht door een arrestatieteam in een woning aan de Duindoornstraat in de stad, meldde de politie. Die waarschuwde eerder dat de verdachte, Azim A., vuurwapengevaarlijk is.

In de woning waren op dat moment nog twee mensen aanwezig. Ook zij zijn aangehouden en samen met de 20-jarige verdachte naar het politiebureau gebracht. Daar wordt onderzocht wat hun betrokkenheid is geweest.

Blijvend verlamd

Bij de schietpartij op 15 oktober raakte een 21-jarige student blijvend verlamd. Hij fietste in de vroege ochtend naar huis toen hij aan de Korreweg werd aangesproken door drie lichtgetinte mannen. Voor zover bekend zonder enige aanleiding opende één van hen plotseling het vuur.

De politie verrichtte kort daarna twee arrestaties, maar de man die had geschoten was daar niet bij. De identiteit van de schutter werd wel achterhaald en bekendgemaakt in het tv-programma Opsporing Verzocht.

Daarop kwamen enkele tientallen tips bij de politie binnen, maar tot maandag zonder resultaat. De politie hield rekening met de mogelijkheid dat Azim A. naar het buitenland was gevlucht. Dat bleek niet het geval.

De twee mannen die eerder waren aangehouden, zijn vorige week vrijgelaten. Ze blijven wel verdachten in de zaak.

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties