University Hotel sluit de deuren

Het University Hotel aan de Kleine Kromme Elleboog naast het Harmoniegebouw gaat per 1 juli dicht. Het hotel is niet rendabel te krijgen, zegt de Stichting University Guesthouse die uitstel van betaling heeft aangevraagd.
Door Rob Siebelink

Het hotel ziet al enkele jaren het aantal gasten teruglopen, zegt voorzitter Frans Zwarts van de stichting. Dat komt omdat er steeds meer concurrerende hotels in Groningen zijn gekomen. ‘De hotelcapaciteit is vergroot en de prijzen liggen dicht bij elkaar.’

Hotelgasten klagen bovendien vaak over geluidsoverlast van omliggende horeca, met name in de zomermaanden als de terrassen tot laat in de avond vol zitten. ‘Geluid is een moeilijk ding’, zegt Zwarts, ‘Het kost tonnen om geluidswerende maatregelen te treffen. Dat verdien je niet zomaar terug.’

Het hotel blijft de komende maanden open, omdat er reserveringen zijn. Wat er daarna met het pand in het hart van de binnenstad gebeurt, is nog onduidelijk. Het pand is eigendom van woningcorporatie Lefier. In het hotel werkt een vaste staf van drie mensen en een aantal oproepkrachten.

Dertig jaar

Het University Guesthouse opende bijna dertig jaar geleden de deuren omdat de stad indertijd niet voldoende hotelcapaciteiten had, vooral niet voor buitenlandse bezoekers en werknemers van diverse instellingen, waaronder de RUG. Er waren toen vooral eenvoudige eenpersoonskamers.

In 2012 werd het hotel omgevormd tot een driesterrenhotel met 56 kamers. Dat zorgde de eerste jaren voor een stijgend aantal boekingen, maar daarna liep het aantal reserveringen steeds verder terug.

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties