Universiteit gaat toch gratis menstruatieproducten aanbieden

De universiteit gaat in meerdere gebouwen menstruatieproducten neerleggen. Die toezegging deed Hans Biemans van het college van bestuur donderdag tegenover een commissie van de universiteitsraad.

In april weigerde Biemans nog te voldoen aan een verzoek van Lijst Calimero om overal op de universiteit menstruatieproducten aan te bieden, in welke vorm dan ook. Hij vond het geen taak van de universiteit.

Het bestuur zegde toen wel toe faculteiten te zullen ondersteunen die uit eigen beweging een pilot wilden uitvoeren. In het najaar zou een evaluatie volgen. In juni voerden studenten actie om menstruatieproducten toch universiteitsbreed aan te bieden. Driehonderd studenten ondertekenden de bijbehorende petitie. 

Inclusie

Of er faculteiten zijn die daadwerkelijk een pilot hebben uitgevoerd – FEB bood de producten als enige al aan – werd donderdag niet duidelijk. Toch liet Biemans weten dat het universiteitsbestuur komende dinsdag alsnog overstag zal gaan. Hij benadrukt daarbij dat de universiteit geen zorgtaak heeft. ‘Het is een kwestie van inclusie.’

Hoe de distributie er precies uit gaat zien, kon hij nog niet zeggen. Mogelijk komen de producten niet overal. ‘Bijvoorbeeld alleen in wc’s op de begane grond.’

Engels

8 REACTIES

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

8 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties