Help mee om de onafhankelijkheid van UKrant te bewaken! Student-bestuursleden gezocht

Stichting Universiteitsblad Groningen is formeel opdrachtgever en uitgever van UKrant, het onafhankelijke journalistieke platform voor academisch Groningen, en bestaat uit medewerkers en studenten van de RUG.

De student die nu deel uit maakt van de stichting, studeert binnenkort af. Het bestuur zoekt daarom een nieuw student-bestuurslid, en bij voorkeur twee.

Wie is en wat doet een student-bestuurslid?

– Je studeert aan de Rijksuniversiteit Groningen.

– Je hebt affiniteit met en interesse in de (universitaire) media en in bestuurszaken.

– Je behartigt de financiële en personele belangen van de Stichting Universiteitsblad Groningen en de redactie (die bestaat uit acht redacteuren). Voor alle duidelijkheid: het bestuur bemoeit zich niet met de inhoud van UKrant (daarvoor is er de redactieraad).

– Je neemt vier tot vijf keer per jaar deel aan een vergadering van het bestuur (online of fysiek). Daarbij is standaard ook de hoofdredacteur van UKrant aanwezig.

Twee jaar bestuurservaring opdoen

Een bestuursfunctie geldt in principe voor de duur van twee jaar. Daarin kun je belangrijke bestuurservaring opdoen waar je later nog veel aan zult hebben. Bovendien leer je als student-bestuurslid op een heel andere manier het reilen en zeilen van de RUG kennen.

Heb je interesse?

Lijkt deze functie jou iets? Schrijf dan voor vrijdag 5 mei 2023 een korte motivatiebrief met cv naar bestuursvoorzitter Herman de Jong. Ook voor vragen en/of meer informatie kun je contact met hem opnemen.

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties