Tegenvaller Green Mind Award

De Green Mind Award, de duurzaamheidsprijs van de RUG, gaat dit jaar niet door. De elf inzendingen vielen tegen.
Door Peter Keizer

Studenten en medewerkers van de universiteit kunnen elk jaar ideeën aanleveren die de duurzame prestaties binnen de RUG een duwtje in de rug moeten geven. Het beste ‘leuke en innovatieve duurzame idee’ wint een geldbedrag, waarmee het plan kan worden uitgevoerd. Maar de vierde editie van de Green Mind Award heeft te weinig goeie ideeën opgeleverd.

‘Alle inzendingen voor de Green Mind Award 2017 zijn door de jury als niet waardevol genoeg beoordeeld’, vertelt Dick Jager, jurylid en programmamanager integrale duurzaamheid bij de RUG.

Problemen

De duurzaamheidsprijs van de universiteit wordt al sinds het begin geplaagd door problemen. De parasols met zonnepanelen die een eerdere winnaar bedacht, bedoeld om telefoons en iPads mee op te laden, bleken niet bestand tegen het weer. Ook een slim systeem met zonnepanelen, die het douchewater van sportcentrum Aclo zouden verwarmen, ging niet door: de constructie was te zwaar voor het dak.

Vorig jaar werd eveneens een winnend project afgeschoten. Er zouden planten aan de gevel van de Universiteitsbibliotheek komen om het pand een duurzame uitstraling te geven, maar de welstandscommissie van de gemeente zag dat niet zitten.

De matige inzendingen dit jaar zijn opnieuw een tegenslag voor de prijs. ‘Dit houdt echter niet in dat de Green Mind Award stopt. We werken aan een plan voor een doorstart, wellicht in een iets andere vorm’, zegt Jager.

RUG-woordvoerder Gernant Deekens bevestigt dat de prijs opnieuw tegen het licht wordt gehouden. ‘De Green Mind award is geëvalueerd, er wordt nagedacht over een aangepast concept. Maar dat is nog niet afgerond.’

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties