Taakstraf voor lid Vindicat na mishandeling in 2017

De rechtbank in Groningen heeft een lid van studentenvereniging Vindicat veroordeeld tot een taakstraf van zestig uur wegens het mishandelen van een medestudent. De helft ervan is voorwaardelijk.

Dat melden RTV Noord en Dagblad van het Noorden. De 23-jarige man was begin december 2017 betrokken bij een mishandeling in het pand van Vindicat aan de Grote Markt, tijdens het feest Kermesse d’Hiver. Het slachtoffer liep een hersenschudding op en verwondingen aan zijn neus en gebit.

De man is al eens eerder veroordeeld wegens openlijk geweld. Ook toen kreeg hij een taakstraf. Hij moet zich laten begeleiden door de reclassering.

Opstootje

Volgens het Vindicat-lid ontstond er een opstootje toen hij met een groepje aan de bar stond. De man zegt wel dat er sprake was van duw- en trekwerk, maar hij ontkent dat hij het slachtoffer heeft geschopt. Getuigen vertelden echter een ander verhaal en de rechter ging daarin mee.

Het Openbaar Ministerie had een taakstraf geëist van honderd uur, waarvan vijftig voorwaardelijk.

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties