Studenten werpen zich vol overgave in de verkiezingsstrijd

De verkiezingen voor de universiteitsraad en faculteits- en dienst raden zijn deze week. Studentenpartijen voeren overal campagne. Er kan gestemd worden via de RUG-website.

De kandidaten voeren campagne buiten het Harmoniecomplex, het Academiegebouw en het Duisenberggebouw.

Michael Tesnar van De Vrije Student (DVS), een van de partijen in de universiteitsraad, draagt de vlag van zijn partij als een cape. Hij heeft zich uitgedost als superheld om de aandacht van studenten bij de Bernoulliborg te trekken.

Zodra hij ze binnenhaalt met zijn outfit, begint Michael te vertellen waarom het zo belangrijk is dat ze stemmen. ‘Vorig jaar kwamen er maar heel weinig mensen stemmen, maar 20 procent ofzo. Ik wil de verkiezingen meer onder de aandacht brengen zodat ik meer studenten kan vertegenwoordigen’, zegt hij.

Contact met studenten

Shawn Pallagi (21) staat op de lijst voor de Partij Studenten Belangen en is verkiesbaar voor de faculteitsraad bij geesteswetenschappen. Hij voert campagne buiten het Heymansgebouw.

Hoewel hij sowieso in de raad komt omdat er net zo veel plekken zijn als kandidaten, ‘willen we wel in contact komen met de studenten die we vertegenwoordigen om ze te laten weten wat we voor ze gaan doen’. Door met GMW-studenten te praten leert hij ook meer over wat ze willen en wat ze nodig hebben.

Iedere student en medewerker kan twee keer stemmen: een keer op de universiteitsraad en een keer op de raad van hun faculteit of dienst. Sommige faculteiten hebben dit jaar geen faculteitsraadverkiezingen, aangezien ze net zo veel plekken als kandidaten hebben.

Zie hieronder een forto-impressie (foto’s door Rianne Aalbers):

Engels

1 REACTIE

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

1 Reactie
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties