Studenten wachten tot middernacht op het nieuwe Wordle-woordje

Het spelletje Wordle, waarbij spelers een woord van vijf letters moeten raden, (inderdaad, net als Lingo) is de nieuwste rage op internet. Studenten blijven zelfs tot middernacht op om de dagelijkse puzzel als eerste op te lossen.

De Amerikaanse student liberal arts and sciences Tristan Timpers heeft nog maar een paar dagen geleden voor het eerst gehoord van Wordle via zijn vriendin. Nu speelt hij het elke dag om middernacht.

Timpers, zijn vriendin en een vriend hebben namelijk een wedstrijdje wie het snelste is. En elke dag om middernacht ververst het spel met een nieuw woord, dat voor elke speler in de wereld hetzelfde is. 

Raster

Voor wie het niet kent: stel je een raster voor van zes bij vijf tegels. Je voert een woord in in de bovenste vijf tegels en als er een tegel groen wordt, betekent dit dat die letter op de juiste plaats staat. Als een tegel geel wordt, betekent dit dat de letter in het woord zit, maar op de verkeerde plaats. En grijs betekent dat de letter helemaal fout is.

Timpers strategie: ‘begin met het woord ‘adieu’, dan heb je in één keer vier klinkers gehad’. Met de letters die hij overhoudt probeert hij de mogelijkheden verder te beperken.

Lingo

‘Ik vind het een heel leuk concept en het voelt heel speciaal, omdat het maar één keer per dag is’, zegt Timpers. ‘Ik denk dat het voor mij het perfecte spel is. Ik weet echt niet of het nog beter kan worden. Het is zo’n eenvoudig ontwerp.’

Hoewel Wordle een nieuwkomer lijkt in puzzelland, is het concept helemaal niet nieuw. Het lijkt erg op Lingo, het tv-spel dat even uit de running was, maar nu weer gewoon op de buis is te zien. Het heeft ook wel wat van het gezelschapsspel Mastermind, waarbij je een combinatie van kleuren moet raden.

Spelers lijken er al na één poging verslaafd aan te raken. Zoals Artemis Steakley-Freeman, die aan Stenden de internationale Pabo doet. Toen ze op 15 januari inlogde op Facebook, werd haar scherm overspoeld met mensen die screenshots van Wordle plaatsten. ‘Mijn hele tijdlijn was geel, groen en grijs,’ zegt ze. ‘Ik begreep niet waar dit over ging. Maar toen ik het probeerde, snapte ik het wel.’

Voldoening

Net als Timpers blijft ze nu tot middernacht op om Wordle te kunnen spelen zodra er een nieuw woord uit is, hoewel ze liever zou zien dat het spel meer dan eens per dag gespeeld zou kunnen worden.

‘Het is leuk om uit te zoeken welk woord in de Engelse taal ze je nu weer willen laten raden. Want het kan letterlijk van alles zijn. Dus dat geeft wel een soort voldoening’, zegt ze.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties