Studenten minder tevreden

De RUG daalt in de Elsevier-ranglijst voor ‘beste studies’ naar de voorlaatste plek. Van alle brede universiteiten in Nederland kent alleen de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) minder tevreden studenten.
Door Peter Keizer

Van de 58 beoordeelde bacheloropleidingen scoorden er acht beter dan gemiddeld. Over twaalf opleidingen zijn de studenten negatief. De RUG eindigt daarmee op plek vijf in de ranglijst van zes brede universiteiten met meest tevreden studenten, aldus Elsevier. Vorig jaar stond de universiteit nog op plek vier.

De RUG krijgt een tevredenheidsscore van -6,9 procent. Vorig jaar scoorde de universiteit nog 1,7 procent. De Radboud Universiteit is dit jaar de beste brede universiteit, met een score van 2,6 procent.

Elsevier heeft drie verschillende lijsten gemaakt, toegespitst op brede, specialistische en technische universiteiten. De beste universiteit van allemaal is Wageningen: de specialistische instelling kreeg een score van 63,2 procent.

Ranglijst

Elk jaar vergelijkt Elsevier vrijwel alle hbo- en wo-opleidingen. Voor de ranglijst wordt gebruik gemaakt van de Nationale Studenten Enquête. Eerder dit jaar hebben zo’n 300 duizend studenten hun oordeel gegeven over het onderwijs, de docenten, de faciliteiten, organisatie en communicatie aan hun opleiding.

Van alle dertien universiteiten eindigt de RUG dit jaar op de elfde plek, boven Twente en de VU. De RUG wil nog niet reageren op de score. ‘Om hier een goede reactie op te kunnen geven, moeten we eerst kunnen beschikken over de volledige publicatie van het onderzoek’, zegt woordvoerder Gernant Deekens. De volledige publicatie van het Elsevier-onderzoek verschijnt donderdag.

beste-universiteiten2-1024x1164

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties