Studenten AI lopen vertraging op door gebrek aan docenten 

De capaciteitsproblemen bij de studie artificial intelligence zijn zo groot, dat studenten niet altijd kunnen deelnemen aan verplichte projecten. Studenten lopen zo vertraging op buiten hun schuld.

De populaire opleiding worstelt al een tijdlang met een capaciteitsproblemen. Hoewel er sinds 2019 een numerus fixus geldt van 150 studenten, waardoor nieuwe instroom aan banden is gelegd, zijn de studenten van topjaar 2018/2019 nog niet uitgestroomd. 

‘Tegelijk is er in de loop der jaren heel veel staf weggeplust’, zegt waarnemend decaan Rob Timmermans van de Faculty of Science and Engineering. ‘Er zijn op dit moment heel veel open posities.’

Niet competitief

De faculteit doet haar uiterste best om die op te vullen, maar dat is geen gemakkelijke klus. ‘Vooral bij AI en informatica werkt de markt hier heel erg tegen’, benadrukt Timmermans. ‘Er zijn veel wervingen die mislukken omdat je niet competitief bent met het bedrijfsleven. Afgestudeerde AI’ers en informatici zijn ontzettend gewild en kunnen meteen een hele goede baan krijgen.’

Tegelijk is de werkdruk voor docenten AI erg groot. ‘Dat is zorgwekkend. We moeten het zo snel mogelijk oplossen.’

Engels

8 REACTIES

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

8 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties