Advertentie

Zwaargewond na val

Twee studenten van 20 en 22 jaar zijn maandagavond van een dakterras aan de Visscherstraat gevallen toen ze aan het brassen waren. De 20-jarige ligt zwaargewond in het ziekenhuis.
Door Peter Keizer

De twee waren aan het stoeien toen de rieten omheining waar ze tegenaan stonden het begaf, zo laat een betrouwbare bron weten. Het zou gaan om twee leden van studentenvereniging Vindicat. De tweede- en vierdejaars studenten vielen vanaf de tweede verdieping tien meter naar beneden.

Beide slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. De 20-jarige student brak bij de val meerdere botten. Ook raakten zijn organen gescheurd. Hij ligt zwaargewond in het ziekenhuis, maar lijkt nu buiten levensgevaar te zijn, aldus de bron.

Feestje

De politie meldt dat de twee studenten op een feestje waren aan de Visscherstraat. ‘We zien het incident los van de KEI-week en onderzoeken hoe het ongeval heeft kunnen ontstaan’, aldus een persbericht. De politie wil verder geen details over het incident bekendmaken.

Het bestuur van Vindicat was nog niet bereikbaar voor commentaar.

Het komt vaker voor dat studenten uit hun kamerraam of van het dakterras vallen. Twee jaar geleden verongelukte een 20-jarige student nadat hij uit zijn kamerraam op de tweede verdieping van een woning aan de Ambonstraat viel. In 2010 overleed een 20-jarige student nadat hij uit een openstaand zolderraam in het Tingtangstraatje was gevallen.

Update: Volgens Vindicatrector Marijn Achtereekte gaat het naar omstandigheden goed met de 20-jarige student. ‘Hij is stabiel. We gaan vanmiddag bij hem langs om wat spulletjes te brengen’, vertelt hij. ‘Het is een grote schrik dat zoiets gebeurt. We hebben het niet in de hand. Maar we zijn blij dat het iets beter met hem gaat.’

English

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

English