17,9 miljard aan studieschuld

Studenten en oud-studenten kampen met een gezamenlijke studieschuld van 17,9 miljard euro. Dat blijkt volgens het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) uit cijfers van DUO.
Door Peter Keizer

De studentenorganisatie is geschrokken van de hoogte van het bedrag en wil dat een nieuw kabinet het collegegeld bevriest. ‘Sinds 2011 is het collegegeld met meer dan 300 euro gestegen. Dat zijn flinke bedragen. Als dat nog verder verhoogd wordt, moeten studenten nog meer lenen en zal de nationale studieschuld nog sneller toenemen’, zegt ISO-voorzitter Jan Sinnige.

Daarnaast wil het ISO dat voor studenten duidelijk wordt gemaakt wat hun arbeidsmarktkansen zijn als ze aan een opleiding beginnen. Ook meent de studentenorganisatie dat het geld dat afkomstig is uit de afschaffing van de basisbeurs in het hoger onderwijs moet blijven.

‘Het is studenten ontnomen, met de afspraak dat we het terug zullen zien in het hoger onderwijs. Daarvan mag geen euro verspild worden’, zegt Sinnige.

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties