‘Stille’ Nacht

Het was een ‘succesvolle, zwoele zevende editie’ van De Nacht van Kunst & Wetenschap, meldt de organisatie. Toch waren er dit weekend duizenden bezoekers minder dan voorgaande jaren.
Door Peter Keizer

In totaal drieduizend kaarten werden er verkocht voor de tientallen voorstellingen in de binnenstad, van de wilde muziekact van Skip&Die tot de voorleeskunsten van Faberyayo en het optreden van Raoul Heertje. Er stonden lange rijen bij de optredens van André Kuipers, Katinka Polderman en Hans Aarsman, en toch was het een stuk minder druk dan voorgaande jaren.

In 2011, 2012 en 2013 lag het aantal bezoekers rond de 15 duizend. Toen trok het Groninger Museum alleen al vijfduizend bezoekers. Afgelopen weekend waren het er ‘slechts’ drieduizend, net als vorig jaar.

‘Sinds het Groninger Forum bij het festival betrokken is (2015, red.), worden er meer compactere versies van De Nacht georganiseerd’, vertelt Milou de Boer van De Nacht van Kunst & Wetenschap. ‘We focussen ons nu meer op kunst en wetenschap dan op muziekoptredens. Er zijn geen buitenpodia meer die voor iedereen toegankelijk zijn. Muziek is natuurlijk ook een kunstvorm, maar we zijn geen muziekfestival.’

Hartstochtelijk feestje voor het Academiegebouw van de #RUG. Foto @timlbakker #denacht16

Een foto die door ukrant is geplaatst op

Toegankelijk

De Nacht heeft als doel om kunst en wetenschap op een laagdrempelige manier toegankelijk te maken voor een breed publiek. Is de terugval in het aantal bezoekers voor de RUG, samen met gemeente en Hanzehogeschool een van de sponsoren van het festival, een teleurstelling? RUG-woordvoerder Gernant Deekens wil er niet op ingaan. ‘Zoals gebruikelijk zullen we deelnemen aan de evaluatie van de afgelopen editie. Daarbij komen alle aspecten van de Nacht aan bod, ook het bezoekersaantal. De evaluatie moet nog plaatsvinden’, zegt hij.

De Boer is in elk geval tevreden met het verloop van het festival en het bezoekersaantal. ‘Hoewel er nog wel meer bij had gekund als ik eerlijk ben.’

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties