RUG wil postdocs meer binden aan de universiteit

De RUG wil postdocs meer binden aan de universiteit. Een jaarlijks budget voor scholing en regelmatige bijeenkomsten met lotgenoten, moeten daarbij helpen.
Door Christien Boomsma

Wie na zijn PhD een tijdelijke onderzoeksplek als postdoc krijgt, zit nog altijd in een onzekere positie. Jonge wetenschappers hebben geen enkele garantie op een volgende baan. Bovendien is het onduidelijk in hoeverre de universiteit nog wil bijdragen aan hun scholing.

Dat moest beter, concludeerde de Faculteit Science and Engineering twee jaar geleden al. De ongeveer tweehonderd postdocs die daar werken, kregen daar hun eigen ‘council’, regelmatige bijeenkomsten voor alle tijdelijke onderzoekers en een opleidingsbudget van duizend euro per jaar.

Samen optrekken

Het college van bestuur wil nu dat dat vanaf 1 mei voor alle postdocs geldt. Omdat niet alle faculteiten zulke grote aantallen postdocs hebben, betekent dat alleen het UMCG – met meer dan tweehonderd tijdelijke onderzoekers – ook een eigen community krijgt. De overige faculteiten zullen samen optrekken.

Wel is er voor elke postdoc die langer dan zes maanden in dienst is, duizend euro beschikbaar voor training en ontwikkeling.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties