RUG stijgt op Times-ranglijst

De RUG is vier plaatsen gestegen op de prestigieuze Times Higher Education- ranglijst (THE). Groningen staat nu op de 79e plaats.
Door Christien Boomsma

Dat is goed nieuws voor de universiteit. De RUG bleek vorige maand nog gezakt in een andere belangrijke ranglijst: de Shanghairanking (ARWU). Daar staat de universiteit nu op plaats 66.

De universiteit van Oxford bezet – alweer – de eerste plaats, gevolgd door Cambridge en het Amerikaanse Stanford. De RUG staat op de zevende plaats van de Nederlandse universiteiten. Delft staat op de eerste plek – nummer 58.

Internationals

De Timesranglijst geeft nog meer vergelijkingsmateriaal. Zo blijkt het aantal internationals in Maastricht het hoogst. 52 procent van de studenten daar is afkomstig uit het buitenland, tegen 18 procent in Groningen.

De RUG scoort het slechtste als het gaat om het aantal medewerkers per student. Groningen heeft ruim 23 studenten op ieder staflid, bij de Universiteit van Amsterdam (plaats 62), zijn dat er slechts twaalf.

De student-stafratio is een hot topic. Docenten klagen al jaren over de toenemende werkdruk. Er komen wel studenten bij, maar nauwelijks meer staf. Met colleges in de buitenlucht protesteren docenten uit het hele land hiertegen. Zo was er dinsdag een college op de Grote Markt en is er donderdag een read-in op de trappen van het Academiegebouw.

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties