RUG sluit deuren Van Swinderen Huys, historisch pand gaat in de verkoop

De universiteit sluit per 1 juli het Van Swinderen Huys aan de Oude Boteringestraat. Het historische pand dat dienst doet als evenementenlocatie wordt verkocht.

Het gebouw is hard toe aan een opknapbeurt, maar de de kosten wegen volgens de universiteit niet op tegen de baten. ‘We moeten het isoleren en opknappen naar de tijd van nu’, zegt RUG-woordvoerder Elies Kouwenhoven.

Het pand is nauwelijks toegankelijk voor mensen met een fysieke beperking. De kosten om het gebouw te isoleren, beter toegankelijk te maken en te exploiteren rijzen de pan uit. ‘Daar komen de energiekosten nog bij, dat loopt gierend uit de hand.’

Bijeenkomsten

Het gebouw is sinds 2011 in gebruik als evenementenlocatie voor bijeenkomsten, congressen, vergaderingen, workshops en lezingen, vaak gelieerd aan de RUG.

Waar deze evenementen in de toekomst worden gehouden, is nog onduidelijk. Hoewel de universiteit kampt met ruimtegebrek, zegt Kouwenhoven dat er binnenkort alternatieven bekend gemaakt worden. ‘De afdeling vastgoed is nu een inventarisatie van locaties aan het maken. Zij zijn er positief over dat de alternatieven er wel zijn, zowel in de binnenstad als op Zernike.’

Alle evenementen tot en met 30 juni gaan door. Mensen die vanaf 1 juli het Van Swinderen Huys hebben geboekt, ontvangen persoonlijk bericht.

8 REACTIES

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

8 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties