RUG onzeker over ‘Sushi Mall’

De RUG wil nog niet zeggen wat ze vindt van het vermeende wangedrag van Vindicatleden in restaurant Sushi Mall vorige week zondag.
Door Peter Keizer

RUG, gemeente en Hanzehogeschool hebben dinsdag de hele middag vergaderd over de vraag hoe ze moeten reageren op de berichtgeving over vernielingen in het restaurant door leden van Vindicat. Maar de drie komen er niet uit.

‘We willen heel weloverwogen reageren’, laat RUG-woordvoerder Jorien Bakker weten. Net als alle journalisten die in Groningen zijn neergestreken om over de vermeende rel te schrijven, vraagt de universiteit zich af wat er werkelijk is gebeurd.

Vernielingen

Stadsblog Sikkom schrijft dat corpsleden zich flink hebben misdragen in het sushirestaurant aan het Sontplein. Op basis van verklaringen van een bezoeker meldt het blog dat Vindicaters er met glazen hadden gegooid, personeel hadden geschoffeerd, tegen de muur geplast en flessen wijn gejat.

Vindicat bestrijdt dat er sprake is geweest van wangedrag. De manager van het restaurant bevestigt de verklaring van de studentenvereniging en zegt dat de berichtgeving wordt ‘opgeblazen’. Maar volgens Sikkom koopt Vindicat haar schuld af en wordt het incident gedownplayd, omdat de accreditatie van de vereniging – die de universiteit begin juli onder voorwaarden verleende – op het spel staat.

De politie moet nu uitsluitsel gaan geven. Hoewel er geen aangifte is gedaan, doen agenten vanwege alle media-aandacht toch onderzoek.

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties