‘Ga niet alleen lopen of fietsen’

RUG en Hanzehogeschool adviseren medewerkers en studenten om niet alleen te lopen of te fietsen op en nabij Zernike, na het dodelijke steekincident vorige week op het Jaagpad langs de campus.
Door Rob Siebelink

Ook (sport)verenigingen op Zernike hebben een brief naar hun leden gestuurd waarin wordt opgeroepen voorzichtig te zijn op het Jaagpad.

Vorige week dinsdag werd een 27-jarige man op het Jaagpad, een druk loop- en fietspad langs de campus, om het leven gebracht. Hij was bezig met zijn hardlooprondje toen iemand hem neerstak. De man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De dader is nog niet gevonden.

Compositietekening

Wat er precies is gebeurd, is volgens de politie nog onduidelijk. Die verspreidde maandagavond een compositietekening van een man die kort na de steekpartij op het Jaagpad werd gezien. Zijn rol is overigens nog niet duidelijk.

Het gaat om een man met vermoedelijk een lichtgetinte huid, tussen de 1.70 en 1.80 meter lang. Hij droeg donkere bovenkleding en een zwarte pet.

Dinsdagavond wordt in het tv-programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de dodelijke steekpartij.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties