‘RUG, doe meer aan kamertekort’

De RUG en Hanzehogeschool moeten meer doen om het tekort aan kamers voor internationals te bestrijden, vindt de gemeenteraad van Groningen.
Door Peter Keizer

‘Ik hoop dat de Hanzehogeschool en de RUG die gezamenlijke verantwoordelijkheid om goede huisvesting te bieden oppakken’, zei wethouder Roeland van der Schaaf woensdag in de gemeenteraad. ‘Ze schermen vaak met regels die het hen onmogelijk zouden maken om meer te doen. Maar ik wil ze oproepen om de grenzen op te zoeken of misschien zelfs buiten de lijntjes te kleuren. Want iedereen is gebaat bij goede huisvesting voor internationale studenten.’

Vrijwel alle partijen in de gemeenteraad vinden dat de onderwijsinstellingen meer moeten doen om ervoor te zorgen dat studenten niet weer op straat belanden als ze in augustus naar Groningen komen.

‘Balen’

‘We balen dat studenten die hier willen studeren niet snel een kamer kunnen vinden en een noodoplossing moeten vinden. Dat is slecht voor die studenten, slecht voor het imago van Groningen als onderwijsstad en slecht voor de onderwijsinstellingen zelf. En het is niet de eerste keer’, zegt Van der Schaaf.

Volgens de gemeenteraad moet de universiteit nóg beter communiceren met buitenlandse studenten, zodat ze weten dat ze niet onvoorbereid naar Groningen moeten komen. ‘En als de onderwijsinstellingen huurgarantie geven, dan zou dat echt helpen bij het sneller bouwen van huisvesting. Dan zijn er ook geen regels nodig over hoeveel internationals de universiteit en Hanzehogeschool mogen aannemen’, aldus de wethouder.

‘Er moet beter worden gecommuniceerd en meer worden gebouwd’, somt Van der Schaaf op. ‘En we moeten een noodlocatie als de Van Swietenlaan preventief achter de hand houden’, zegt hij.

Engels

4 REACTIES

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

4 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties