RUG-delegatie naar Yantai

Een grote RUG-delegatie bezoekt in de laatste week van mei de toekomstige campus van de University of Groningen Yantai in China. Het gezelschap zal bestaan uit medewerkers en studenten.
Door Rob Siebelink

Het gaat om de faculteiten science & engineering, ruimtelijke wetenschappen, UMCG en GMW en het universiteitsbestuur. Ook reist een vertegenwoordiging van de universiteitsraad mee. Het werkbezoek wordt gevolgd door de Universiteitskrant. RUG-woordvoerder Gernant Deekens houdt een blog bij op My University.

Het doel van het bezoek is om afspraken te maken over de invulling van het voorbereidend jaar voor Chinese studenten en de opleidingen die, in het najaar van 2018, als eerste in Yantai beginnen. Ook gaat de delegatie op bezoek bij bedrijven en lokale overheden om te praten over samenwerking op onderzoeksterrein en te peilen of er interesse is in stageplaatsen voor studenten. Daarnaast is de reis bedoeld om een algemene indruk te krijgen van de stad Yantai, de campus en de omgeving.

Afspraken

De decanen en opleidingsdirecteuren van de faculteiten maken afspraken met hun collega’s van China Agricultural University (CAU), de samenwerkingspartner van de RUG. Het gaat om de bacheloropleidingen chemistry, industrial engineering and management, life sciences and technology en mathematics. De masteropleidingen zijn chemical engineering en environmental and infrastructure planning.

De vertegenwoordigers van de universiteitsraad reizen eerst naar Ningbo voor een bezoek aan de branchcampus van de University of Nottingham. Dit is de oudste branchcampus in China en qua opzet erg vergelijkbaar met University of Groningen Yantai. Daarna reist de groep door naar Yantai, waar ze aansluiten bij de rest van de RUG-delegatie.

De universiteitsraad zal uiteindelijk – vermoedelijk na de zomer – uitmaken of de Yantai-plannen worden doorgezet. Vervolgens is het aan de landelijke politiek om definitief in te stemmen met de oprichting van de branchcampus.

[UPDATE, 3 mei: onderste alinea toegevoegd om de rol van de universiteitsraad in het werkbezoek te verduidelijken]

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties