RUG boekt Gerard Joling voor lustrumfeest

Gerard Joling opent het lustrumgala van de RUG op 13 juni in Martiniplaza. Ook dj Joost van Bellen is van de partij.
Door René Hoogschagen / Foto Sjaak Peppel

De lustrumweek waarin de universiteit haar 405e verjaardag viert vindt plaats van 5 tot en met 15 juni. ‘Onder het motto All Inclusive is er een gevarieerd en sprankelend programma, voor iedereen’, schrijft het lustrumbureau.

De festiviteiten beginnen op woensdag 5 juni met de première van Totally Shifted, een muziektheatervoorstelling in het Grand Theatre, waarbij het publiek middenin het decor zit.

Donderdag en vrijdag volgt een congres met als titel Growing together: celebrating diversity and fostering inclusion met sprekers van over de hele wereld. Een van hen is Kate Zernike, journalist bij de New York Times en de kleindochter van de Groningse Nobelprijswinnaar en bedenker van de fasecontrastmicroscoop Frits Zernike.

Heel Holland Bakt

De vrijdag staat ook in teken van The Great Grunneger Cake-off: een bakwedstrijd met in de jury RUG-alumna Sarena Solari, die in 2015 Heel Holland Bakt won.

Verder keert de Nacht van Kunst en Wetenschap terug met lezingen, debatten en optredens van Rico, Roxeanne Hazes en Greg Shapiro. Er is een sport/quizdag met een drakenbootrace in de vijver voor het Duisenberggebouw en een pubquiz in het Academiegebouw.

Het gala – met Gerard Joling dus – vindt plaats in Martiniplaza en je mag komen in je meest nineties-achtige outfit. Kaartjes kosten 17,50 euro.

Het lustrum sluit af met een alumnidag op zaterdag 15 juni.

Voor meer info kijk op https://www.rug.nl/lustrum/

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties