Research master van FEB krijgt predikaat ‘excellente opleiding’

De research master in economics and business van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) heeft het predikaat ‘excellente opleiding’ gekregen in de nieuwste Keuzegids Masters

Het is een van de in totaal zeventien excellente opleidingen aan Nederlandse universiteiten. Opvallend aan de lijst is dat bijna de helft in het vakgebied economie valt. 

De research master in economics and business van de RUG wordt als zeer goed beoordeeld op de onderdelen inhoud, docenten, toetsing, voorbereiding loopbaan en sfeer. Wie deze master wil volgen moet wel van goeden huize komen, want er is geen directe toelating.

Studenten moeten door een selectie heenkomen. Daar hoort onder andere een cijfereis van minimaal een 8 bij voor zowel de bachelorscriptie als voor het vakgemiddelde. Ook moeten studenten geschreven werk aanleveren en referenties hebben.

Nationale Studenten Enquête 

De beoordeling van de opleidingen in de Keuzegids Masters gebeurt op basis van de Nationale Studenten Enquête (NSE). Dat is een landelijk tevredenheidsonderzoek voor studenten van hogescholen en universiteiten waarin ze hun opleiding kunnen beoordelen op thema’s als algemene tevredenheid, inhoud en opzet van onderwijs en betrokkenheid en contact.

De huidige Keuzegids Master is gebaseerd op de NSE-gegevens van 2023. In dat jaar vulden in totaal 289.000 hogeschool- en universiteitsstudenten de enquête in. 

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties