Rechtenstudenten vrezen voor aanwezigheidsbonus door ov-staking

Rechtenstudenten willen dat deze collegeweek niet meetelt voor de aanwezigheidsbonus die hun faculteit hanteert. Ze vinden het niet eerlijk dat ze een extra punt bovenop hun cijfer mislopen als ze door de ov-staking niet bij werkcolleges kunnen zijn. 

Masterstudent Nederlands recht Sander van den Tillaard, voorzitter van studentenfractie Ten Behoeve van Rechtenstudenten in de faculteitsraad, heeft daarom een verzoek ingediend om een uitzondering op de bonusregeling te maken. 

De regionale vervoerders leggen deze hele werkweek hun werk neer en dat betekent minder bussen en treinen door het hele land, waardoor het voor zowel studenten als docenten lastig kan zijn naar de universiteit te komen. 

Opnames

‘We willen ook eenmalige toegang tot de opnames van de colleges’, zegt Van den Tillaard. Rechten beperkte het terugkijken van colleges vorig jaar tot de week voor een tentamen – met instemming van de studenten in de raad – in de hoop studenten terug in de collegebanken te krijgen. 

Of ze hun zin krijgen, is afwachten: de faculteit heeft nog niets laten weten over hoe ze met de stakingen omgaat.

Vervangende opdracht

Andere faculteiten hebben wel beleid. Letteren berichtte bijvoorbeeld vorige week dat studenten die niet aanwezig kunnen zijn bij colleges, dit tijdig moeten aangeven. De docent kan dan kijken of het college ook digitaal kan worden gegeven of dat de student een vervangende opdracht krijgt. Docenten die niet naar Groningen kunnen komen, worden geacht online onderwijs te geven.   

Ook bij de bètafaculteit moeten studenten zelf contact opnemen met de docent over oplossingen. ‘Aanwezig zijn bij een practicum in het lab weegt anders dan aanwezig zijn bij een hoorcollege’, zegt Loes Schaafsma, directeur van de School of Science and Engineering.

Alternatief vervoer

Bij ruimtelijke wetenschappen kunnen studenten online onderwijs volgen, maar van docenten wordt verwacht dat ze alternatief vervoer kunnen regelen, staat op Brightspace te lezen.

En gedrags- en maatschappijwetenschappen laat de maatregelen aan de opleidingen zelf. Zo kregen studenten psychologie te horen dat de colleges worden opgenomen, zodat ze die later kunnen terugkijken. 

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties