Rechten verhuist in 2020

De rechtenfaculteit verhuist pas in de zomer van 2020 naar het gebouw van de Openbare Bibliotheek.
Door Peter Keizer

De faculteit zou eigenlijk al in 2017 haar intrek nemen in het pand aan de Boteringestraat, maar aardbevingen in de provincie gooiden roet in het eten.

Voordat rechten aan de overstap kan beginnen, moet eerst de bibliotheek zelf naar het Groninger Forum verhuizen. Maar de net gebouwde delen van het nieuwe cultuurcentrum moesten vorig jaar weer worden gesloopt om het gebouw alsnog aardbevingsbestendig te maken. Begin dit jaar is de bouw hervat.

Ruimte

De verhuizing van de faculteit staat nu gepland voor de zomer van 2020. De bibliotheek vertrekt in 2019, waarna het pand geschikt wordt gemaakt voor de faculteit. Dit studiejaar begint rechten alvast met voorbereidingen. ‘In de eerste fase is het belangrijk goed te inventariseren wat de faculteit nodig heeft aan vierkante meters, onderwijszalen, gewenste voorzieningen, et cetera’, laat faculteitsbestuurder Mirjam Buigel weten.

De faculteit heeft een extern adviseur aangetrokken die in een half jaar tijd de wensen voor de inrichting van het toekomstige onderwijsgebouw inventariseert.

Engels

1 REACTIE

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

1 Reactie
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties