Psychologie in rouw

VIP, de studievereniging voor psychologiestudenten, rouwt om het plotselinge overlijden van een van haar voormalige leden, de 24-jarige Chris Hut. Hut kwam vorige week om door een lawine in het Duitse Schönau am Königssee.
Door Peter Keizer

‘Chris was nog altijd erg betrokken bij VIP en sfeermaker op onze activiteiten’, schrijft het bestuur in een mail aan haar leden. De vereniging heeft een week rouw afgekondigd. Alle activiteiten zijn afgelast. ‘Onze gedachten gaan uit naar zijn familie en vrienden. Chris had een ontzettend grote vriendengroep binnen en buiten de vereniging. Wij wensen hen allen veel sterkte’, schrijft het VIP-bestuur.

Hut werd vorige week donderdag gegrepen door een lawine tijdens een wandeling in Schönau am Königssee, aldus de politie. Hij viel daarbij enkele tientallen meters naar beneden, kwam met zijn hoofd op rotsen terecht en overleed direct.

Ongeluk

De drie familieleden waarmee hij de bergwandeling maakte, waaronder zijn moeder, bleven ongedeerd, meldt NOS. Ze konden pas na uren de hulpdiensten bereiken, omdat ze op de plek van het ongeluk geen bereik hadden met hun telefoon. De familieleden zijn donderdag in shock en licht onderkoeld van de berg gehaald.

Het ongeluk gebeurde vlak bij de grens met Oostenrijk. In het gebied ligt zo’n 20 tot 30 centimeter sneeuw dat door de hoge temperatuur in de middag is gaan glijden over de steile, met gras begroeide ondergrond.

Foto: Ziegler, BRK BGL, berchtesgadener-anzeiger.de

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties