Prestigieuze grant (2 miljoen euro) voor RUG-onderzoekers

De Groningse onderzoekers Ana Guerberof Arenas en Tina Kretschmer krijgen elk een ERC Consolidator Grant van 2 miljoen euro.

Taalwetenschapper Ana Guerberof Arenas krijgt er een voor onderzoek naar vertalen. Pedagoog Tina Kretschmer wil weten hoe mensen veranderen als ze kinderen krijgen.

Arenas wil meer weten over de rol van menselijke creativiteit op het vertaalproces. Tegenwoordig worden veel vertalingen gemaakt door computers. Ze wil daarom kijken naar de manier waarop mensen reageren op verschillende vormen van vertaalde content en uitzoeken wat de mogelijkheden en begrenzingen van vertaaltechnologie zijn.

Keerpunt

Kretschmer focust op de vraag hoe mensen veranderen op het moment dat ze ouders worden. Daar is in de wetenschap nog maar weing aandacht aan besteed, maar het is een keerpunt in de sociale ontwikkeling.

Ze gaat gebruik maken van data van TRAILS: de  gegevens van meer dan 1500 jonge mensen die sinds hun 11e jaar worden gevolgd. Deze mensen zijn in de dertig en sommigen hebben kinderen. Daardoor zijn de gegevens ideaal om te onderzoeken welke invloed kinderen hebben op sociaal gedrag. 

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties