Opvang internationals nog niet vol

De opvang die de RUG en Hanzehogeschool aan de Van Swietenlaan hebben geopend voor internationals zonder onderdak, zit nog niet vol.
Door Peter Keizer

Er kunnen honderd studenten terecht in de voormalige vluchtelingenopvang, die door de onderwijsinstellingen is omgedoopt tot Suite23. Sinds donderdagavond zijn er 46 internationals geplaatst. Eerder hadden tweehonderd studenten om informatie gevraagd over de kamers, zo’n negentig hebben uiteindelijk een kamer ‘gereserveerd’.

Universiteit en Hanzehogeschool openden de locatie vorige week dinsdag na berichten over buitenlandse studenten die al sinds het begin van het collegejaar op campings of in hotels verblijven omdat ze geen kamer kunnen vinden.

Protest

Afgelopen vrijdag protesteerden tientallen studenten op de trappen van het Academiegebouw tegen het tekort aan huisvesting. Tijdens de demonstratie hebben RUG-medewerkers de gegevens genoteerd van vijftien studenten zonder onderdak. Zij hebben volgens Bakker inmiddels een bed toegewezen gekregen aan de Van Swietenlaan.

De honderd bedden zijn verdeeld over één-, twee-, of driepersoonskamers. ‘De kamers zijn voorzien van nieuwe bedden, een waterkoker en veel kastruimte, en in het pand zijn ook wasmachines geplaatst. Er is ook ruim voldoende sanitair, omdat dit een eis van voormalig huurder COA was’, vertelt Bakker. Keukens zijn er echter niet.

Volgens de RUG-woordvoerder zijn de studenten die er verblijven ‘erg content’ met de kamers. De studenten kunnen er voor 16 euro per nacht tot en met uiterlijk 31 oktober blijven. De universiteit verwacht dat alle internationals tegen die tijd een eigen kamer hebben gevonden.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties