Oplichters dreigen met cel en troggelen internationals geld af

Op andere universiteiten gebeuren óók opmerkelijke dingen. Die verzamelen we voor je in de rubriek ‘Intussen elders’. Met onder meer: Oplichters dreigen internationals in Delft met celstraf, tenzij ze betalen.
Samengesteld door Rob Siebelink

Internationals TU Delft opgelicht

De Technische Universiteit Delft waarschuwt internationals om extra voorzichtig nu oplichters zeker twee studenten geld hebben afgetroggeld. De oplichters deden zich voor als overheidsfunctionarissen, schrijft Delta. Ze dreigden de internationals met gevangenisstraffen en uitzetting wegens hun ‘illegale leefsituatie’ en sommeerden hen om 1500 tot 3000 euro te betalen via iTunes-cadeaubonnen of cryptovaluta. Ook werden ze gedwongen om hun mond te houden over de gang van zaken.

Utrechtse studenten zingen over aardbevingen

De Utrechtse studenten Frederik Christ (26) en Maurijn Teunisse (23) hebben een lied geschreven over de gaswinning in Groningen. Aanleiding waren de uitspraken van minister Wiebes, die de laatste aardbeving in Groningen bij Westerwijtwerd een ‘bevinkje’ noemde. ‘Dat woord ontglipte hem, maar dat komt omdat hij er echt zo instaat. Zo’n houding verdient het om eens te kakken te worden gezet’, zegt Christ in het AD. De video is hier te bekijken.

Ontruiming tentamenzaal wegens sigaret

Een weggegooide sigaret heeft ervoor gezorgd dat een tentamenzaal aan de Vrije Universiteit werd ontruimd. Dat meldt universiteitsmedium Ad Valvas. De brandweer rukte met drie wagens uit naar tentamenzaal Digitent, maar dat bleek niet nodig. Het tentamen dat bezig was en het tentamen dat ‘s avonds afgenomen zou worden, kwamen te vervallen.

Uni Utrecht doet niet mee aan Canal Pride

De Universiteit Utrecht vaart dit jaar niet mee met de Utrecht Canal Pride, komende zaterdag. Dat meldt het universiteitsblad DUB. Vorig jaar deed ze wel mee aan de botenparade, die als doel heeft om de LHBT+-gemeenschap zichtbaar te maken. Dit jaar vaart er geen boot mee van de universiteit, maar zullen medewerkers en studenten van de UU aanwezig zijn op een terras langs het water. Daarvoor is gekozen omdat niemand zich heeft opgeworpen om de organisatie van de boot op zich te nemen.

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties