Op stap met: Tim | Mensen kijken bij Favolosa

Er is zoveel te doen in Groningen, dat je eigenlijk een gids nodig hebt die je vertelt waar je echt ab-so-luut naartoe moet. De student-redacteuren van UKrant slaan hun culturele agenda voor je open. Wat is hun favoriete hangout en wat mag je zeker niet missen?

Hangout: Favolosa

Mijn huisgenoot vertelde me ooit dat dit dé plek was voor een eerste date, maar ik ben verliefder geworden op het café dan op mijn date.

Er zijn natuurlijk talloze cafés, bars en kroegen in Groningen, maar zo pittoresk en knus als Favolosa zul je het nergens anders vinden. Als je binnenstapt, heb je bijna de hele zaak al gezien: niet meer dan vijf tafeltjes, een klein barretje in de hoek en aan alle kanten ramen om naar buiten te kijken.

Het échte verborgen geheim is de eerste verdieping: het café strekt als een soort bruggetje uit over een paadje tussen de Vismarkt en Herestraat. Daar kun je onder het genot van een cappuccino uitkijken over alle mensen die voorbij stromen.

Naast de geweldige koffie en een heerlijk rustige sfeer, hebben ze ook uitstekende  wifi, dus als je je laptop meeneemt, transformeert het tot een geweldige werkplek midden in de stad. En als je nog meer wil genieten, bestel eens een muffin: ze zijn echt overheerlijk.

Herestraat 7
Open ma-za 9-18 uur, zo 10.30-18 uur

Waar je mij kunt vinden de komende weken:

 • Groninger Museum | Behind the Scenes
  Wanneer: tot en met 1 juni
  Prijs: gratis met studentenpas

Ik houd van het Groninger museum. Altijd als ik wil ontspannen in een drukke of stressvolle periode, ga ik er even langs om tot rust te komen. Nu het museum 150 jaar bestaat, gooit ze haar deuren open. Er zijn een hoop werken uit de collectie te zien, maar je krijgt ook een kijkje achter de schermen van een expositie: hoe wordt kunst bijvoorbeeld geselecteerd en vervoerd? Extra speciaal is dat voor het eerst de Lentetuin van Vincent van Gogh weer geëxposeerd wordt, nadat het in 2020 geroofd werd uit Singer Museum Laren. Met je studentenpas heb je gratis toegang, dus er is geen excuus om niet te gaan.

 • Stukafest
  Wanneer: 2 mei vanaf 20.30 uur
  Prijs: vanaf €7,29 euro per ronde

Optredens van opkomende muzikanten, dichters, theatermakers en comedians, maar dan in een studentenkamer: dat is waar Stukafest voor staat. Er zijn drie rondes, en iedere ronde vindt plaats in een andere kamer, dus je fietst de hele stad door. Ik kijk vooral uit naar Spaces, een ‘fusie van mixed media poëzie’, omdat ik heel benieuwd ben wat dat precies inhoudt! Achteraf is er een afterparty in Vera, waar je nog even uit je dak kan gaan op muziek van drie unieke artiesten.

Vorig jaar viel het Bevrijdingsfestival gedeeltelijk in het water, maar dit jaar is het weer terug van weggeweest met drie stages! Het vooruitzicht van twaalf uur lang muziek, gezelligheid en de vrijheid vieren maakt me nu al enthousiast. Ik ga zeker naar Froukje, die de dag afsluit op het hoofdpodium, maar ook het Hit The North Stage met lokaal talent lijkt me een hele vette ervaring.

 • Meikermis
  Wanneer: 9 t/m 21 mei
  Maximum ritprijs €4

Toen ik nog een stuk jonger was, ging ik ieder jaar naar de kermis in het dorp waar ik vandaan kom, dus ik kijk er naar uit om weer wat goede herinneringen op te halen. Groningen pakt het groots aan: de jaarlijkse kermis strekt zich uit over de Vismarkt, Grote Markt en Ossenmarkt met tientallen attracties. Mij zul je vooral terugvinden op de Ossenmarkt, daar kun je ouderwetse attracties bezoeken op de ‘nostalgische kermis’ – en die kosten maximaal €1,50 per ritje!

 • Platenbeurs Vismarkt
  Wanneer: 2 mei, 10-17 uur
  Prijs: gratis

Sinds een vriend van me laatst zijn uitgebreide platencollectie heeft laten zien, ben ik van plan zelf ook platen te kopen. De platenbeurs die iedere eerste donderdag van de maand op de Vismarkt staat lijkt me een goede start. Er zijn een heleboel stands, waar ik hopelijk een uniek exemplaar kan vinden.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties