Op stap met: Silke | Hedendaagse kunst in H47

De student-redacteuren van UKrant slaan elke week hun culturele agenda voor je open. Wat is hun favoriete hangout en wat mag je de komende week niet missen? Deze week: wat is er allemaal te doen in Leeuwarden, waar je Campus Fryslân vindt? 

Hangout: H47

Toen ik naar Leeuwarden verhuisde, drie jaar geleden, was het piek-covid. Het vinden van culturele evenementen was dus zo goed als onmogelijk. Het enige wat ik deed was rondjes lopen, oneindig rondjes lopen, met vrienden, als date, met koffie, ’s avonds, ’s ochtends, je weet nog wel hoe het was… 

Maar op mijn vele rondjes wist ik toch nog iets van cultuur te vinden, als eerste in de Bollemanssteeg, ook wel de Poëziesteeg genoemd, waar op vele ramen gedichtjes te vinden zijn.

Een paar straten verder kwam ik nog een onverwachts pareltje tegen, in de Haniasteeg, waar voor de ramen kunst tentoongesteld werd. Ik liep er vele keren langs, en toen de wereld weer wat meer open ging, kon ik voor het eerst ook naar binnen. De ramen gaven namelijk een inkijkje in een grotere kunstruimte, H47. 

Het is echt zo’n plek waar je vanaf moet weten; de steeg ziet er verder weinig aantrekkelijk uit

Nu loop ik er om de zoveel tijd even binnen, want het zit op een schamele vijf minuutjes wandelen van de campus, dus ideaal voor een kleine studiepauze. Even een praatje maken met een van de uiterst vriendelijke vrijwilligers, kijken wat er op dit moment te bekijken is. 

Het is echt zo’n plek waar je vanaf moet weten; de steeg ziet er verder weinig aantrekkelijk uit, maar zodra je hem kent, is deze hidden gem niet weg te denken uit het culturele leven van Leeuwarden.

De ruimte opende zo’n vijf jaar geleden, in het jaar waarin Leeuwarden culturele hoofdstad van Europa was. Nu werkt H47 samen met andere kunststichtingen in Leeuwarden om hedendaagse kunst bereikbaar voor iedereen te houden. Omdat H47 nog niet zo lang bestaat, is de ruimte nog niet zo bekend. Hoog tijd om een bezoekje te brengen dus!

H47
Haniasteeg 47, Leeuwarden
Wo t/m zo 12:00-17:00 uur
Gratis toegang

Waar je mij deze week vindt:

Deze oude kerk is sinds een paar jaar een culturele broedplaats, en vrijdag is een ideaal moment om het prachtige pand te bewonderen, een kopje koffie te drinken en zuurdesembrood of huisgemaakte jam mee te nemen. Vergeet zeker niet een praatje te maken met de aardige eigenaren.

Dit weekend zal de stad bruisen met overal optredens op straat; de theatervoorstellingen en muziek van het Fries straatfestival zijn geweldig. Ik verheug me op Kamchátka, dat aangekondigd wordt als een voorstelling over verdwalen, migratie en grenzen.

Vrienden van vrienden organiseren dit techno-event in Neushoorn. Met een toplocatie, fijne mensen en een onduidelijke eindtijd kan het alleen maar goed gaan. 

Ik ben hier nog niet eerder geweest, maar het lijkt me heerlijk om in het gras te genieten van live muziek en het weekend relaxed af te sluiten.

In plaats van mijn zomerkleding nieuw te kopen of overpriced vintage, koop ik liever op een studentenvlooienmarkt. Duurzaam en betaalbaar: ik ben fan.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties