Op stap met: Eóin | Je zinnen verzetten bij de ACLO

Er is zoveel te doen in Groningen, dat je eigenlijk een gids nodig hebt die je vertelt waar je echt ab-so-luut naartoe moet. De student-redacteuren van UKrant slaan hun culturele agenda voor je open. Wat is hun favoriete hangout en wat mag je zeker niet missen?

Hangout: ACLO

Na een lange dag achter mijn bureau, starend naar een werkstuk op mijn scherm dat maar niks wil worden terwijl de e-mails blijven binnenstromen en de deadlines steeds dichterbij komen, krijg ik vaak het gevoel dat mijn brein begint te smelten.

Op die momenten kijk ik het meest uit naar een tripje naar ACLO: lekker de stress eruit zweten tijdens een spinningles of mijn frustratie loslaten op een squashbal. Gewoon wat opgekropte stoom afblazen die zich tijdens de dag heeft opgebouwd.

Het sportcentrum ligt aan de rand van Zernike, omringd door tennis-, padel- en beachvolleybalvelden. De sfeer is er ontspannen: je ziet mensen in de rij staan voor lessen en anderen die bezweet en rood aangelopen, maar voldaan, naar buiten lopen.

Ik ga pas sinds dit jaar naar de ACLO, maar ik wou dat ik eerder was begonnen. De dure lidmaatschapskosten va sportscholen schrikken me vaak af, maar de ACLO is verrassend betaalbaar als je student bent.

Lekker de stress eruit zweten tijdens een spinningles of mijn frustratie loslaten op een squashbal

In het begin heb ik een heleboel oefenlessen en nieuwe activiteiten uitgeprobeerd tot ik wist wat ik leuk vond. Maar als je gewoon naar de fitnesszaal wilt gaan om al gewichtheffend je problemen te vergeten, dan kan dat ook.

En als solo-trainingen niet jouw ding zijn, zijn er sportverenigingen waar je lid van kunt worden, van judo tot ballroomdansen. Dat zijn goede plekken om nieuwe mensen te leren kennen – vooral als je nieuw bent in de stad.

Het centrum is de hele week open, dus wanneer je even je zinnen wilt verzetten, reserveer je gewoon een les via de app. Als je een specifieke les wilt volgen, is het trouwens beter om de week daarvoor al te boeken, voor het geval de plekken allemaal bezet raken.

Na afloop is de sportbar een goede plek om met een biertje of burger te herstellen van een zware sessie. Waarschijnlijk niet de beste maaltijd na het sporten, maar toch lekker. 

ACLO
Blauwborgje 16
Prijs voor studenten: €59.95 per jaar of €49.95 per semester. Om alleen te fitnessen betaal je respectievelijk €65 en €40.

Waar je mij kunt vinden de komende weken:

  • Forum | The Pianist
    Wanneer: 18 april 18, 18.40 uur
    Prijs: €12

Toen ik deze film eindelijk zag, was op een klein laptopscherm terwijl ik in bed lag. Ik vond hem geweldig, maar ik vond het jammer dat ik hem nooit in al z’n glorie op het witte doek had kunnen bekijken. Dus nu grijp ik mijn kans om de film die Adrien Brody een Oscar opleverde in de bioscoop te zien. The Pianist volgt een gevierde Joodse pianist op zijn heroïsche en inspirerende overlevingsreis als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt.

  • Usva Café | Open mic night
    Wanneer: 22 april, 20.30 uur
    Prijs: gratis

Ik ben altijd al een fan geweest van stand-upcomedy, dus deze kans om het komische talent van Groningen te zien laat ik niet aan me voorbijgaan. In mijn ervaring kun je tijdens dit soort avonden optredens zien die je doen huilen van het lachen, maar ook die waarbij je ineenkrimpt van de gêne. Hoe dan ook, ik ga ervan genieten met een biertje erbij.

Hier ga ik mijn filosofische kant de ruimte geven. Denkers uit Groot-Brittannië en Amerika behandelen vraagstukken over persoonlijke vrijheid in onze inherent chaotische wereld en daarmee is het geheid een avond die je laat nadenken over de grote vragen des levens – en over de vreemde, zoals: ‘Waarom voelen mensen zich superieur aan hun broodrooster?’

Tussen het drinken en de spelletjes flunkyball in het park door ga ik naar het muziekpodium op de Vismarkt. Groningse held TikTik Tammo treedt er op, maar ook de regionale popband VanDeStraat en de Jammah Tammah Groove Express met z’n funky ska. Tijdens mijn eerste Koningsdag in Nederland vorig jaar was ik hier ook, en het was het leukste deel van de dag, dus dit jaar kom ik sowieso weer!

Ik ga zeker naar de opening van deze fototentoonstelling over de angsten, dromen en eisen van de antropocene generatie – een generatie die opgroeit op een planeet die steeds sneller verandert, en niet ten goede. Als je, net als ik, last hebt van eco-angst over onze toekomst in tijden van klimaatverandering, dan is dit evenement misschien ook iets voor jou. Maar geen zorgen als je er niet bij kunt zijn: de tentoonstelling is nog de hele maand mei te zien.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties