Op stap met: Ana | Ontstressen met jazz bij De Zolder

Er is zoveel te doen in Groningen, dat je eigenlijk een gids nodig hebt die je vertelt waar je echt ab-so-luut naartoe moet. De student-redacteuren van UKrant slaan elke week hun culturele agenda voor je open. Wat is hun favoriete hangout en wat mag je de komende week niet missen?

Hangout: Café De Zolder 

Er is altijd zo’n plek in een stad die iedereen kent en waar iedereen naartoe gaat, maar die door z’n achteraflocatie toch soort van geheim blijft, verborgen voor vreemdelingen. En sommige plekken kunnen maar beter niet te populair worden, volgens mij, dus ik hoop dat De Zolder nog lang zo’n plek blijft.

Elke woensdag organiseren ze daar een jazz-jamsessie die rond 21 uur begint en ongeveer een uur duurt. Het is dan vaak enorm druk in de bar, dus komen mijn vrienden en ik een uurtje eerder, we drinken een schappelijk geprijsd biertje en praten bij.

Zelfs als ik maar een uurtje blijf, is het een reminder dat je van het leven moet genieten

Nu het weer warmer wordt, kun je ook buiten zitten bij het café. Dit is het soort plek dat er oud, maar gezellig uitziet. De sfeer is er altijd goed, want iedereen die hierheen komt wil alleen maar genieten van de muziek en misschien een dansje maken – of gewoon blijven zitten, als je dat liever doet. Er zijn geen regels in De Zolder. 

Ik ga er bijna elke week wel heen, omdat ik het de beste manier vind om te ontstressen na een lange dag. En omdat de jamsessie halverwege de week is, geeft het me genoeg energie om de dagen erna door te komen. Het leven van een student kan best monotoon en hectisch zijn, en zelfs als ik maar een uurtje blijf en dan naar bed ga, is het een reminder dat je van het leven moet genieten, in plaats van je te haasten.  

Dus neem ik bij De Zolder altijd de tijd om te genieten van de gesprekken met mijn beste vrienden, om nieuwe muziek te ontdekken en misschien zelfs een paar nieuwe mensen te ontmoeten en te baden in het studentenleven.  

Café De Zolder 
Papengang 3A
JazzZolder elke woensdag om 21:00 uur
Toegang gratis 

Waar je mij deze week vindt: 

Ik ben er altijd voor in om nieuwe dingen te proberen. Ik ben nog nooit bij een show geweest waar poëzie en experimentele elektronische muziek gecombineerd werden. Ik verheug me erop om op het ritme te dansen tot ik er bij neerval. Misschien ontdek ik wat coole nieuwe dansmoves!

 • Groninger Museum: The Art of Hipgnosis: Pink Floyd, Led Zeppelin, Genesis, Paul McCartney, Peter Gabriel & 10cc
  Tijd: dinsdag-zondag 10:00 -17:00; laatste dag zondag 7 mei
  Prijs: gratis voor studenten

Ik ben zo dol op musea dat het pijn doet. Ze zijn voor mij een veilige plek waar ik kan genieten van de kunstwerken en nieuwe dingen leer. Ik kan er uren doorbrengen. Ik heb jammer genoeg nog niet de tijd genomen om naar deze voorstelling te gaan, maar deze week is mijn laatste kans om het designproces te zien van de albumcovers van sommige van mijn favoriete artiesten! Ik ben echt heel benieuwd wat kunst was voor de komst van Photoshop. 

 • Lust: OMG – Open Mic Groningen (Engelstalig)
  Tijd: 11 mei, 20:00-22:00
  Prijs: gratis 

Een paar vrienden raadden me aan om hierheen te gaan voor wat lokale stand-up comedy. Ik heb de neiging om al te serieus te zijn, dus ik kan wel een goede lachbui gebruiken. Ik heb gehoord dat er veel studenten zijn die de microfoon durven te grijpen om wat goede grappen te maken. Ik ben van plan om met vrienden te gaan en het lijkt me leuk om dan te discussiëren over wie de volgende grote komiek wordt!!

 • Cafe de Toeter: Pubquiz
  Tijd: 7 mei 19:00-21:00 en 10 mei 20:00-22:00
  Prijs: 3,50 euro (opgave vooraf)

Een pubquiz is mijn vaste activiteit met mensen die nieuw zijn in Groningen of in Nederland in het algemeen. De vorige keer wonnen we bijna, dus hopelijk eindigen we dit keer in de top drie!

 • Universiteitsmuseum: Time will tell
  Tijd: dinsdag-zondag 10:00 -17:00; laatste dag zondag 7 mei
  Prijs: gratis voor studenten

Omdat tijd mijn leven beheerst, wil ik er meer over weten. Waarom vliegt de tijd als ik lol heb en blijft de klok stilstaan als ik een opdracht moet maken? Deze tentoonstelling belooft mijn dringende vragen over de tijd te beantwoorden. En dat niet alleen, maar ik neem dan ook nog deel aan echt wetenschappelijk onderzoek van de afdeling psychologie van de RUG. 

Engels

1 REACTIE

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

1 Reactie
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties