Nieuwe studentcolumnisten!

Elke dag vraagt de redactie van de UK zich af: waar schrijven we over, waarom schrijven we erover en hoe? Daarom een wekelijks kijkje achter de schermen.

De UK heeft zijn onvolprezen columnist Gerrit Breeuwsma, die eens in de twee weken zijn licht laat schijnen over de wondere wereld die de universiteit heet. De ene keer met trots, de andere keer met lichte hoon of verwondering, altijd met zelfspot (zoonlief: Mijn vader drinkt alleen maar wijn, hij is een alcoholist!), maar zonder ooit chagrijnig te worden (Ik ga niet naar Yantai, de wijn is daar te duur!). ‘Ergert u zich niet, verbaast u zich slechts’, zei mijn oma zaliger altijd. Dat doet Breeuwsma ook.

Gemist

Niets ten nadele van hem dus als ik zeg dat we náást hem tot dusver een studentcolumnist misten. Iemand die het leven op de universiteit met dezelfde prettige verwondering gadeslaat en zich zonder zurigheid net zo verbaast als Breeuwsma dat doet, maar dan wel vanuit een (sorry, Gerrit…) jonger perspectief.

Daar zijn we de afgelopen weken naar op zoek geweest. En die hebben we gevonden. Binnenkort trappen twee studentcolumnisten af: een Nederlandse student en een international die beiden hun eigen stijl hebben en er een oorspronkelijke kijk op na houden. Wij zullen hen binnenkort nader presenteren op ukrant.nl, maar hier alvast een introductie.

Wouter Sipma…

… is student natuurkunde. Weet alles van F = C * (yB-y). Wouter combineert rekeninzicht én taalgevoel. Hoe hij dat gaat doen? Geen idee, maar de wonderen zijn de wereld kennelijk nog niet uit. Hij kan overigens ook heel goed dammen. Dat is mooi meegenomen (of niet), maar hij kan vooral leuk schrijven (dat dan weer wel).

James Young…

… slaat andere wegen in. James komt uit Colorado, VS, en ervaart het studentenleven in Groningen op geheel eigen wijze. Zijn columns zijn geschreven sketches die doen denken aan Monty Python. Vaak raadselachtig en absurdistisch. Is het gebeurd of niet? Je weet het bij hem nooit, want niets is wat het lijkt en niets lijkt wat het is. Je kunt er geen chocola van maken. Of wel. It doesn’t bother James either way.

Vrije opdracht

Columnisten hebben een vrije opdracht. De enige restrictie die ze hebben is, in grote lijnen, dat hun bespiegelingen te maken moeten hebben met de RUG, het studentenleven en/of de stad Groningen.

Verder kunnen ze hun gang gaan met vermoeien, verbazen, opvrolijken, verwonderen. Dat mogen ze en dat moeten ze. Naar hartenlust.

Rob Siebelink, hoofdredacteur UK

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties