Nieuwe portaal op website RUG moet onderzoeker de juiste weg wijzen

Onderzoekers kunnen vanaf dit najaar terecht op een speciaal onderzoeksportaal op de website van de RUG. Informatie over onderzoeksaanvragen, trainingen, open science of ethiek wordt daar verzameld. 

De RUG wil de komende jaren vol inzetten op het scouten en ontwikkelen van onderzoekstalent. Daarvoor is ondersteuning nodig. Die ondersteuning in de vorm van trainingen en informatie is er weliswaar nu ook al, maar is gefragmenteerd en moeilijk te vinden. 

Het nieuwe portaal moet onderzoekers snel en efficiënt naar de juiste expert of ondersteunende dienst leiden. Ook moet duidelijk worden welke diensten dubbel worden aangeboden en waar de gaten zitten.

Adequaat onderhouden

De commissie onderzoek- en onderwijs van de universiteitsraad is positief over het plan. Wel waarschuwt Dinie Bouwman van de Personeelsfractie dat de site adequaat moet worden onderhouden. ‘Het is nu ondergebracht bij lopende werkzaamheden van de zittende staf’, zei ze. ‘Welke procedures zijn ingebracht om ervoor te zorgen dat het echt op orde blijft?’

Volgens rector magnificus Cisca Wijmenga hoeft ze zich daar geen zorgen over te maken. ‘Het bijhouden moet staande praktijk worden’, zei ze. Ze denkt dat daar ook voldoende ruimte voor is in ‘de tijd die mensen overhouden omdat ze niet meer continu al die e-mails hoeven te versturen’.

Als de site nog niet helemaal af is in het najaar, gaat het van start met de informatie die er al wel op staat. Voor het opzetten stelt het college van bestuur van de RUG 100.000 euro beschikbaar.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties