Niet zwemmen bij ‘KEI at the Beach’

Het is donderdag verboden om te zwemmen bij KEI at the Beach vanwege blauwalg in de Kardingerplas. Ondanks de regen van de afgelopen dagen toonde een meting woensdagochtend aan dat die nog niet weg is.
Door Lucia Grijpink

KEI at the Beach wordt gehouden ter ere van het 50-jarig bestaan van de KEI-week. In juli was al blauwalg aangetroffen in de Kardingerplas, maar het KEI-bestuur hoopte dat dit probleem zichzelf zou oplossen met de regen van afgelopen week. ‘Regen is meestal bevorderlijk voor het wegkrijgen van blauwalg,’ zegt Marc Boels, voorzitter van het KEI-bestuur.

‘Eigenlijk zou het water pas vrijdag weer gecontroleerd worden, maar wij hebben gevraagd of dit eerder kon. Uit de meting van woensdagochtend blijkt dat de blauwalg nog steeds aanwezig is. Sindsdien heeft het ook niet meer geregend en dus hebben we besloten om het zwemmen te ontraden.’

Strandwacht

Blauwalg geeft grote kans op huidirritatie en maag- en darmklachten. De organisatie heeft borden geplaatst bij het water en de strandwacht zal erop toezien dat niemand het water in gaat. Ook de beveiliging is geïnstrueerd. Mocht iemand toch het water in gaan, dan zal de strandwacht op padelboards de persoon benaderen en instrueren om het water te verlaten.

‘Het is natuurlijk jammer, maar er is wel zon, het blijft droog en er zijn genoeg gave artiesten en andere activiteiten om je te vermaken,’ zegt Boels. Zo is er een stormbaan en een windsurfsimulator en kunnen deelnemers een potje bubbelvoetballen.

Vanwege het lustrumthema zal het festival versierd zijn met oude logo’s en foto’s.

 

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties