Neef Thierry Baudet: Had ik hem maar educatief op de bek geslagen

Neef: Had ik Thierry maar educatief op de bek geslagen

In ‘Intussen elders’ verzamelen we nieuws van andere universiteiten. Deze week: Het Leidse universiteitsblad Mare had een opmerkelijk interview met de acht jaar oudere neef van FvD-voorman Thierry Baudet.
Samengesteld door Rob Siebelink
19 maart om 13:18 uur.
Laatst gewijzigd op 9 december 2021
om 18:37 uur.
maart 19 at 13:18 PM.
Last modified on december 9, 2021
at 18:37 PM.

Radboud Universiteit: alleen toegang met vaccinatiebewijs

Studenten en medewerkers van de Radboud Universiteit in Nijmegen zijn in het nieuwe academisch jaar alleen welkom op de campus als ze kunnen aantonen dat ze zijn gevaccineerd of een sneltest kunnen overleggen. Dat is het althans het plan van rector magnificus Han van Krieken. Studenten hoeven wat hem betreft dan ook geen anderhalve meter afstand meer van elkaar te houden.

Dat meldt het dagblad de Gelderlander op basis van een column van Van Krieken op de website van de universiteit. ‘Ik ben ervan overtuigd dat we dan weer veel onderwijs op de campus kunnen geven, het onderzoek weer in volle omvang kunnen doen en weer veel meer dan nu kunnen werken op de campus’, schrijft de rector.

De meeste volwassenen zijn dan immers gevaccineerd tegen corona, aldus Van Krieken. Volgens hem moet het kabinet ervoor zorgen dat gevaccineerden zonder inbreuk op hun privacy de campus op kunnen: ‘En wie niet aan de voorwaarden voldoet, komt er niet in.’

Eerstegeneratiestudent voelt zich niet snel thuis

Er zijn steeds meer studenten die als eerste van de familie gaan studeren. Maar dat blijkt niet altijd gemakkelijk voor ze, zo blijkt uit onderzoek van student-assistent Malou van Noort die werkt bij Studium Generale van de Universiteit Utrecht.

De betrokken studenten werken hard aan hun toekomst en moeten een plek veroveren op een van huis uit onbekend terrein. Je thuis voelen, veilig en gewaardeerd op de universiteit is een belangrijke voorwaarde om daarin te slagen.

Maar voor een grote groep van de eerstegeneratiestudenten gaat het betreden van de campus niet direct gepaard met een thuisgevoel, zo blijkt.

Neef Thierry Baudet: Er is een killer on the road

Het universiteitsblad Mare had een opmerkelijk interview met Xavier Baudet, medewerker studenten- en onderwijszaken van de Universiteit Leiden en de acht jaar oudere neef van.

Xavier heeft lange tijd gedacht over zijn familielid: Laat maar. ‘Maar nu ontzie ik Thierry niet langer. Er is nu een killer on the road. Gewone, lieve mensen gaan dood aan corona. Wat hij nu doet, is destructief. Zijn virusstandpunt is lethal‘, zo tekent Mare op uit de mond van Xavier. 

De twee hadden voor het laatst contact in 2019, toen FvD een meldpunt instelde voor linkse indoctrinatie door leraren. ‘Ik appte Thierry: “Ben je echt verbaasd dat mensen je fascist noemen als je dit soort dingen doet?” Hij ontkende het bestaan van dat meldpunt. “Welnee joh, dat wordt allemaal overdreven door de media, ad fundum. Check de bronnen”, schreef hij. Dat deed ik. Het stond letterlijk op de site van de partij.’

Xavier Baudet levert sindsdien vaker kritiek op zijn neef, doorgaans op sociale media. Ook vorige week liet hij zich niet onbetuigd toen de FvD-leider met diens ‘Vrijheidskaravaan’ Leiden aandeed. ‘Laat iedereen die op #Thierry wil stemmen vooral naar de Lammermarkt gaan (beetje indikken aub). En wie gezond van lijf en geest is en dat graag wil blijven, kan dat stukje Leiden beter mijden.’

Om er aan toe te voegen: ‘Als ik hem in zijn jeugd af en toe een keer educatief op de bek had geslagen, was Nederland nu een beter land geweest.’

Het interview dat Mare met Xavier Baudet had, is hier te lezen.

 

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties