Muggen belagen sporters op de ACLO

Studenten gaan sporten bij de ACLO om even lekker te zweten, maar de laatste tijd raken ze meer lichaamsvocht kwijt dan ze willen: zwermen muggen azen op hun bloed.

‘Ik ben vijf keer in mijn been gestoken door een mug, terwijl ik lange mouwen en een lange broek aan heb’, zegt student Lucía Espinosa, die als supervisor bij de ACLO werkt. ‘Het is best ernstig.’

Nu het buiten steeds warmer wordt, vinden steeds meer muggen hun weg de sportschool in. Het is inmiddels een normaal gezicht geworden dat mensen hun workout onderbreken om er eentje weg te jagen. ‘Mensen vragen me wat er aan de hand is, maar ik kan ze alleen maar vertellen dat ik het ook niet weet’, zegt Lucía.

Water

Directeur Niels van den Bovenkamp van het sportcentrum legt uit wat er speelt. ‘De grond onder het verouderde gebouw verzakt waardoor beweging ontstaat, een gevolg hiervan is dat er leidingen zijn gaan lekken. Het water heeft de muggen aangetrokken, denken we.’

Inmiddels is het lek gevonden en de waterpoel gedraineerd, laat hij weten. ‘En we zijn bezig om de muggenplaag aan te pakken, maar het kan enkele weken duren voor dat helemaal is opgelost. Deze week is het al beter dan vorige week en we hopen dat er volgende week nog weer minder muggen zijn.’

‘We hebben een speciale lamp gekregen die ze dood maakt’, vertelt Lucía. Er staat er eentje bij de receptie, en die lijkt te werken, volgens een enthousiaste medewerker: ‘Ik heb al een half uur geen muggen gezien!’

Tussen het krabben door kunnen de ACLO-werknemers wel lachen om de situatie, zegt Lucía. ‘Ik kwam laatst aan op het werk en m’n collega stond boven op haar bureau’, zegt ze. ‘Ik vroeg haar wat ze aan het doen was en ze zei: “Ik kan er niet meer tegen! Ik hou het niet meer uit! Ik maak alle muggen dood!”’

Engels

4 REACTIES

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

4 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties