Minder vliegen, geen auto: goed plan of onhaalbaar? Schrijf mee

Moeten we de auto laten staan als we naar de universiteit gaan? Moeten we meer treinen en minder vliegen? Kort voor de klimaattop in Sharm-el-Sheikh scherpte de RUG de regels aan. Doen we genoeg, doen we te veel of moeten we nog veel meer doen? Schrijf mee.

Wie binnen een straal van vijftien kilometer van de RUG woont, raakt zijn parkeerplaats kwijt. Zo’n afstand kun je net zo gemakkelijk met het openbaar vervoer of de fiets overbruggen, is de redenering. En vliegen moet ‘groener’. Het vliegtuig is alleen een optie als je verder dan 800 kilometer reist of langer dan negen uur onderweg bent.

Niet iedereen is er blij mee. Want wat als je niet in de stad woont en dagelijks twee uur in een (ook nog eens) zwarte dieselwolken walmende bus zit? De vergoeding voor het openbaar vervoer is bovendien niet erg ruim. En toegegeven, vliegen is niet duurzaam, maar de trein is duur en vreet tijd.

Wat vinden student en medewerker aan de RUG ervan? UKrant nodigt je uit om een kort opiniestuk (200-250 woorden, niet anoniem) te mailen naar redactie@ukrant.nl (je kunt ook hier klikken). Van de inzendingen maken we een compilatie.

Engels

9 REACTIES

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

9 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties