Minder student-assistenten bij bètafaculteit

De Faculty of Science and Engineering gaat het aantal student-assistenten beperken om kosten te besparen. Nieuwe richtlijnen moeten daarvoor zorgen.

Een sterke toename van het aantal studenten en de hoge werkdruk heeft gezorgd voor een forse stijging van de aantallen student-assistenten bij FSE. Maar die worden niet altijd efficiënt ingezet, stelt het faculteitsbestuur. En dat moet anders.

Dertig studenten

Volgens de nieuwe richtlijnen mogen docenten pas een student-assistent aanstellen als er meer dan dertig studenten zijn in een groep. Ook het aantal fte per student-assistent is gereguleerd. 

Ze mogen daarnaast niet ingezet worden voor coördinatie van een vak en geen opdrachten becijferen. Bij de practica moeten docenten kritisch kijken of het aantal student-assistenten omlaag kan, ‘while maintaining the required safety guarantees’.  

Vanaf volgend semester wordt ook het aantal mensen dat een student-assistent mag aannemen aan banden gelegd. 

Promovendi

Tot slot moeten de diverse instituten ook meer gebruik maken van promovendi. Tien procent van hun aanstelling is gereserveerd voor onderwijs, maar in de praktijk besteden ze veel minder tijd aan colleges.

De faculteitsraad plaatste nog wel kanttekeningen bij de maatregelen. Zo ontbreekt momenteel een overzicht van hoeveel student-assistenten er nu precies zijn en waarvoor ze ingezet worden. Ook is het vaak niet duidelijk hoeveel student-assistenten er nodig zijn op het moment dat ze ingezet worden.  

Engels

1 REACTIE

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

1 Reactie
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties