Niet meer roken bij de ingang

De RUG gaat roken bij de ingangen van universiteitsgebouwen verbieden. Rokers moeten binnenkort twintig tot dertig meter verderop staan om aan hun nicotinebehoefte te voldoen.
Door Peter Keizer

Roken in de panden van de universiteit is al langer verboden, maar het rookbeleid van de RUG zegt niets over het paffen bij de entrees van de gebouwen. ‘We krijgen daar wel steeds meer opmerkingen over’, reageert woordvoerder Riepko Buikema. ‘Via Twitter krijgen we bijvoorbeeld wel een paar keer per jaar berichten van mensen die er last van hebben. Die zeggen: het zou goed zijn als jullie daar wat aan doen.’

Bij sommige faculteiten werden de ‘peukenbakken’ al iets verder geplaatst, om ervoor te zorgen dat bezoekers niet door een rookwolk hoeven te lopen. Maar de universiteit heeft nu besloten permanente maatregelen te nemen.

Rookgrens

Bij de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen werd al langer geëxperimenteerd met een ‘lijn’ in het trottoir, waarin met pictogrammen wordt aangegeven dat roken er verboden is. ‘De resultaten van die proef zijn goed’, schrijft de Arbo- en Milieudienst van de RUG in een rapport. ‘Rokers houden zich redelijk aan deze ‘lijn’ en voor handhavers is ook duidelijk waar rokers wel of niet mogen verblijven. De directe overlast bij de entrees wordt op deze wijze verminderd.’

Die rookgrens wordt nu bij alle panden aangelegd op twintig tot dertig meter afstand van de ingangen, zo heeft het universiteitsbestuur besloten. Daarnaast gaat de RUG haar medewerkers een cursus ‘stoppen met roken’ aanbieden.

Rookgrens, roken

Engels

2 REACTIES

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

2 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties