Meer inschrijvingen

Er hebben zich meer studenten aangemeld bij de RUG dan een jaar geleden, maar het totale aantal studenten is juist gedaald.
Door Peter Keizer

Volgens universiteitsbestuurder Sibrand Poppema hebben zich ten opzichte van vorig jaar vierhonderd studenten meer ingeschreven voor een RUG-bachelor. Ook het aantal inschrijvingen voor de masteropleidingen is gestegen, het zijn er dit jaar zo’n driehonderd meer dan op hetzelfde moment vorig jaar.

Een stijging van 10 procent, zegt Poppema. Maar de universiteitsbestuurder constateert ook dat het totale aantal studenten juist is afgenomen. ‘We weten nog niet wat erachter zit’, zei hij onlangs in de universiteitsraad. ‘De meest gunstige uitleg is dat ze sneller afstuderen, maar of dat werkelijk zo is durf ik nog niet te zeggen.’

Voorlopige cijfers

RUG-woordvoerder Gernant Deekens laat weten dat het voorlopige cijfers zijn. ‘De definitieve aanmeldingscijfers zijn nog niet bekend. Die presenteren we eind september of begin oktober. Over exacte aantallen en een analyse daarvan kan ik nu nog geen mededelingen doen.’

Vorig jaar had de universiteit juist te maken met een forse daling. Toen begonnen 361 studenten minder aan een universitaire studie in Groningen dan in 2014. Die daling werd vooral veroorzaakt door minder nieuwe inschrijvingen in de propedeuse. Het totale aantal studenten bleef vorig jaar stabiel op 28.758, terwijl dat aantal in de rest van het land juist iets steeg.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties