Masterstudenten tevreden

Masterstudenten aan de RUG zijn tevreden over hun studie. Dat blijkt volgens de RUG uit de Nationale Studenten Enquête (NSE). Ze beoordelen hun opleiding gemiddeld met een 4,07 op een schaal van 1 tot 5. De sfeer binnen de opleiding wordt met gewaardeerd met een 4,14.
Door Peter Keizer / Foto Traci White

De universiteit scoort in de enquête vooral goed op de onderwerpen studieomgeving, faciliteiten, studielast en roostering. Ook zijn masterstudenten nu tevredener over carrièrevoorbereiding dan een jaar geleden (van 3,04 naar 3,05), al loopt de RUG op dat punt nog wel achter op het landelijk gemiddelde.

De buitenlandse studenten in Groningen zijn dit jaar tevredener over de docenten, informatievoorziening en wetenschappelijke vaardigheden, meldt de universiteit. Ook is er onder internationals meer tevredenheid over de stagemogelijkheden en carrièrevoorbereiding aan de RUG.

De universiteit scoort iets minder goed op een nieuw onderdeel van de NSE: streven naar excellentie. Studenten werd gevraagd in hoeverre ze worden uitgedaagd of uitgenodigd om het beste uit zichzelf te halen, de mogelijkheid krijgen om eigen interesses na te streven of om dieper in de studiestof te duiken. De universiteit scoort op die punten gemiddeld 3,57, ongeveer een procent onder het landelijke gemiddelde.

Stage

Landelijk gezien zijn studenten het meest te spreken over hun stage (4,12 landelijk, 3,96 aan de RUG). Daar staat tegenover dat ze het minst tevreden zijn over de manier waarop ze worden voorbereid op hun stage (3,14 landelijk, 3,23 aan de RUG) en begeleid tijdens hun stage (3,35 landelijk, 3,40 aan de RUG).

Landelijk deden zo’n 280 duizend studenten van 70 hogescholen en universiteiten mee aan de enquête. Aan de RUG hebben ruim tienduizend studenten de enquête ingevuld.

Bekijk hier alle resultaten

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties