Korrewegschutter in hoger beroep

Korrewegschutter Azim A. gaat in hoger beroep tegen de straf die de rechtbank Groningen hem vorige week vrijdag heeft opgelegd. Dat bevestigt zijn advocaat Guy Weski.
Door Rob Siebelink

Azim A. vuurde zonder enige aanleiding in de vroege ochtend van 15 oktober 2017 op de Korreweg vijf kogels af op student Sidney Ruiter, die toen naar huis fietste. De student werd drie keer geraakt, raakte blijvend verlamd en zit de rest van zijn leven in een rolstoel.

A. dook daarna onder in een studentenflat aan de Duindoornstraat, waar hij enkele weken later door een arrestatieteam van de politie werd aangehouden.

Behagen

De rechtbank veroordeelde A. een week geleden tot tien jaar cel en tbs met dwangverpleging wegens poging tot doodslag. ‘Hij schept behagen in het plegen van geweldsmisdrijven. Er moet ernstig rekening mee worden gehouden dat hij die zonder behandeling opnieuw zal plegen’, oordeelden de rechters.

Ook dat A. na de schietpartij heeft gezegd dat het ‘lekker voelde’ om te schieten op de student (‘Het voelde alsof ik een vogeltje uit de lucht schoot’), rekende de rechtbank hem zwaar aan. Datzelfde gold voor A.’s uitspraak ‘dat als hij (Sidney – red.) niet dood is, knal ik hem in het ziekenhuis dood, dan kan hij niet praten’.

Geen onderbouwing

A.’s advocaat Guy Weski gaf tijdens de rechtszaak in september aan dat hij vindt dat tbs met dwangverpleging niet kan worden opgelegd. Voor zo’n zware straf ontbreekt een deugdelijke onderbouwing, omdat A. in het Pieter Baan Centrum niet heeft meegewerkt aan het psychologisch onderzoek naar hem, stelt de raadsman.

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties