Koffie!

Door Wouter Sipma

What are you doing here? This is not your realm’, krijg ik naar mijn hoofd geslingerd als ik rustig in de Harmoniekantine aan het werk ben. Inderdaad, mijn faculteit is op Zernike, dus eigenlijk hoor ik hier niet. Wat ik hier dan doe? Koffie drinken natuurlijk!

Terwijl op mijn oude middelbare school een leraar vertrok vanwege ‘slechte koffie’, zou ik het zwarte goud van de C-bar nooit en te nimmer als eufemisme gebruiken. Want laten we eerlijk zijn: de verse bonenkoffie is gewoon top. Betaalbaar ook (zelfs van de stuivers die ik voor deze stukjes krijg); ik hoorde een professor achter me in de rij zeggen: ‘Alleen in Napels goedkoper.’

Troost

Ik herinner me nog een andere dialoog op een vervelende vrijdagochtend, vorig jaar. Een Britse studente bestelt, vechtend tegen haar tranen, een ‘Brexit-cappuccino’, om de uitslag van het referendum te verwerken. Een bakje troost had nog nooit zo’n letterlijke betekenis.

En wat doet het met mij? Ondanks (omdat?) ik nog niet zo lang een koffiedrinker ben, merk ik dat mijn smaakstandaard behoorlijk hoog ligt; andere koffie vind ik al snel niet lekker. Hoezeer ik in de Harmo inmiddels gehecht ben aan mijn middagcappuccino (‘Mamma mia, no cappuccino after lunch!, hoor ik Italianen al zeggen), blijkt als ik de nieuwe ecotainer bekertjes zie.

Slecht nieuws?

Die lijken namelijk een voorbode te zijn van een grotere verandering: wordt de C-bar soms overgenomen door een commercieel bedrijf?

Slik. Van dat idee alleen al ik krijg voor het eerst hier een vieze smaak in mijn mond. De koffie zal dan ook wel duurder worden…

Waarom nou? Net nu RUG Food & Drinks de laatste jaren stukken beter is geworden met bijvoorbeeld ook goede, betaalbare lunch- en dinergerechten in restaurant Academia en de Kapteynborg, wordt mijn lievelingsplek verkocht. Met de standaard lange rijen voor de kassa (naar verluidt pauzeren professoren daarom zelfs net iets eerder tijdens college) kan ik me niet voorstellen dat de C-bar verliesgevend is.

Meisjes van de C-bar

Ja, ik heb ook het andere koffieaanbod van de universiteit geprobeerd; van de verschillende automatenkoffies tot de (duurdere) Micaffè. Maar niets is werkelijk zo lekker als de creaties van de meisjes van de C-bar.

Kortom: RUG, het idee om de C-bar uit te besteden, lijkt nergens op. Leer van de fouten van mijn oude school: laat me alsjeblieft niet over slechte koffie beginnen.

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties